Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 20:19

Διαδοχικά θεματικά διήμερα προτείνει η Κουζή

Γράφτηκε από την
Διαδοχικά θεματικά διήμερα προτείνει η Κουζή

Τη θέσπιση του “Μήνα για τον τόπο” προτείνει η παράταξη “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”.

Η πρόταση αφορά την οργάνωση διαδοχικών θεματικών διήμερων σε ένα αμφιθέατρο της Καλαμάτας, για παράδειγμα: “Δυο μέρες για τον τουρισμό, δυο μέρες για τον πολιτισμό, για το περιβάλλον, για τον αθλητισμό, για την καινοτομία”, περιγράφει η σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτά τα διήμερα “οι παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με εκλεγμένους -και μη- ανθρώπους τους, θα καλούνται να ξεδιπλώσουν τη φιλοσοφία τους ανά θεματική”. Τις θεματικές “επιλέγουν από την προεκλογική τους καμπάνια και όχι μόνο, όσα θεωρούν επιβεβλημένα ανά τομέα και τα προσφέρουν για υιοθεσία”, αναλύει η παράταξη στην ανακοίνωση. Και προσθέτει: “Σε αυτή τη γιορτή ο ρόλος της εκλεγμένης δημοτικής αρχής θέλουμε να είναι διττός: πομπός και δέκτης. Πομποί πληροφοριών ανοίγοντας όλα τα δεδομένα του τόπου που θα ζητούν οι εκάστοτε δημοτικές ομάδες, προκειμένου να μπορούν να κάνουν σωστές και ρεαλιστικές προτάσεις θεμάτων προς παρουσίαση. Ο δήμος θα είναι ανοιχτός σε κάθε ερώτηση, σε κάθε πληροφορία, ώστε να βοηθήσει στην εξέλιξη των προτάσεων και θα συμμετέχει στη συνδιαμόρφωση.

Δέκτες βοήθειας ανά κατηγορία, δέκτες ιδεών, δέκτες προτάσεων, δέκτες γνώσης, δέκτες προσφοράς. Σε αυτή την προσπάθεια ο δήμαρχος θα είναι παρών, αποδέκτης των όσων γίνονται. Θα απορροφά όλη την πληροφορία, ο ίδιος και η ομάδα του, με στόχο την επιλογή και προσαρμογή όσων θελήσουν να υιοθετήσουν”, καταλήγει η ανακοίνωση επεξηγώντας τη λογική του “πομπός και δέκτης”.


NEWSLETTER