Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 21:40

Αντιδράσεις για τις παρατάσεις έργων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Αντιδράσεις για τις παρατάσεις έργων στην Καλαμάτα

 

Αντιδράσεις προκάλεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οι νέες παρατάσεις, η 8η και η 5η αντίστοιχα, που εγκρίθηκαν για δύο έργα της πόλης.

Οι αντιδράσεις προήλθαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλη Κοσμόπουλο και Βασίλη Τζαμουράνη κι έγιναν αποδεκτές από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, που συμφώνησε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ειδικότερα, για το έργο ολοκλήρωσης διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (β’ φάση), προϋπολογισμού 850.000 ευρώ με έκπτωση 52,58%, συζητήθηκε κι εγκρίθηκε η 8η παράταση.

Για το έργο συντήρησης - αναβάθμισης Η/Μ εγκαταστάσεων σε κοινόχρηστους χώρους (Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, πάρκινγκ Νέδοντα κ.λπ.), προϋπολογισμού 375.000 ευρώ με έκπτωση 58,08%, συζητήθηκε κι εγκρίθηκε η 5η παράταση.

Ο Β. Κοσμόπουλος έκανε λόγο για τεράστια παραγωγή συμπληρωματικών συμβάσεων και ζήτησε να αλλάξει αυτή η τακτική, επικρίνοντας τις μεγάλες εκπτώσεις που συνδέονται με συμπληρωματικές συμβάσεις.

Ο Β. Τζαμουράνης παρατήρησε ότι “δεν μας τιμάει” η 8η παράταση στο πρώτο έργο και ζήτησε “να βάλουμε κανόνες να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες αιτήσεις παρατάσεων”.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος επέκρινε τη συμπεριφορά εργολάβων κι επεσήμανε πως “πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση εργολάβων, όπως σ’ όλους, να μην τους αναθέτουμε”. Και συμφώνησε ότι “σίγουρα αυτό πρέπει να αλλάξει”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER