Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 08:29

Κυκλοφοριακές αλλαγές σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Κυκλοφοριακές αλλαγές σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

 

Κυκλοφοριακές αλλαγές πέρα από την Κυπαρισσία, στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους προανήγγειλε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης ανακοίνωσε την παραχώρηση από την ΤΡΕΝΟΣΕ του χώρου του σιδηροδρομικού σταθμού Κυπαρισσίας στο δήμο για τη δημιουργία μεγάλου πάρκινγκ.

Οπως τόνισε, οι αλλαγές έχουν στόχο να γίνουν οι πόλεις πιο λειτουργικές και να μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Ωστόσο από τις αντιπολιτεύσεις επισημάνθηκε πως οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να αποφασίζονται και να εγκρίνονται από τα αρμόδια όργανα του δήμου όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα αρχικά τέθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη, που σημείωσε πως με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην Κυπαρισσία υπάρχουν παράπονα από τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως αυτές πρέπει να περνούν από τα αρμόδια όργανα.

Από την πλευρά του ο κ. Λεβεντάκης τόνισε πως οι αλλαγές είναι στην κατεύθυνση να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, μάλιστα είπε ότι στην Ελ. Βενιζέλου θα απαγορευθεί το πάρκινγκ από τη μια πλευρά και πρέπει να μάθουμε ότι προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος. Είπε ακόμη ότι παραχωρεί η ΤΡΕΝΟΣΕ το χώρο στο σταθμό και θα γίνει πάρκινγκ: “Η πόλη πρέπει να γίνει λειτουργική και αυτό θα γίνει με παρεμβάσεις σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους. Πρέπει να μπει σειρά και ειδικά στην Κυπαρισσία να αποσυμφορηθεί η πλατεία από τα βαριά οχήματα”.

Την ανάγκη παρεμβάσεων και στους Γαργαλιάνους επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Παναγιώτης Τσίγγανος τόνισε ότι συμφωνούν με τις αλλαγές, αλλά πρέπει να τηρείται και η τυπικότητα, αλλιώς τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα. Επίσης ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε πως οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με νομιμότητα για να ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και οι εφαρμογές όπως το GPS. Τέλος ο Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως πρέπει να δουν στο σύνολό τους τα προβλήματα που υπάρχουν και να τα αντιμετωπίσουν.

Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης τόνισε πως παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μέσα στην κυκλοφοριακή μελέτη που υπάρχει. Από εκεί και πέρα παραδέχθηκε πως πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να υπάρχουν τα απαραίτητα χαρτιά, αλλά και ότι πρέπει να πάρουν και κάποιες πρωτοβουλίες άμεσα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER