Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 20:11

Συγγνώμη Αθανασόπουλου για την ύδρευση Λευκοχώρας

Γράφτηκε από τον
Συγγνώμη Αθανασόπουλου για την ύδρευση Λευκοχώρας

Δημόσια συγγνώμη από τους κατοίκους της Λευκοχώρας ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ύδρευση του χωριού από το έργο ανόρυξης της νέας γεώτρησης στις πηγές Αγίου Παύλου.

Ο δήμαρχος υποχρεώθηκε σε συγγνώμη, μετά την παρέμβαση - διαμαρτυρία του προέδρου της Λευκοχώρας Σταύρου Δημόπουλου πως κατά τη διάρκεια του έργου το χωριό έμεινε 3 μέρες χωρίς νερό κι ενώ δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση για τις διακοπές.

Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι το έργο γίνεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης το καλοκαίρι και παρατήρησε πως “συνέβη το ακραίο σενάριο, θόλωσαν οι υφιστάμενες γεωτρήσεις”. Δεσμεύτηκε ότι στη δεύτερη φάση του έργου θα υπάρξει καλύτερη ενημέρωση για τους δημότες κι επανέλαβε πως το έργο γίνεται για να ωφεληθούν οι δημότες.

Ο πρόεδρος της Λευκοχώρας Στ. Δημόπουλος διαμαρτυρήθηκε, επίσης, γιατί, όπως είπε, ο πρόεδρος του Αβραμιού είχε κλειδί για τη δεξαμενή και ανοιγόκλεινε τις βάνες, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα στη Λευκοχώρα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Χριστοφιλόπουλος ενημέρωσε ότι είχε συμφωνηθεί ο κάθε πρόεδρος να έχει κλειδί για τη δεξαμενή του χωριού του, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν το γνώριζαν, δεν είχαν ενημερωθεί όλοι οι πρόεδροι.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜ Δημήτρης Λεμπέσης είπε ότι γνώριζε το τι κάνει ο πρόεδρος του Αβραμιού και πληροφόρησε ότι θα συνεχιστεί η γεώτρηση του Αγίου Παύλου και θα ενημερώσουν καλύτερα για τις νέες διακοπές. Ανέφερε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατά την ανόρυξη της νέας γεώτρησης, ήταν πιο σοβαρό απ’ ό,τι είχαν υπολογίσει κι επιβεβαίωσε πως συνέβη το ακραίο σενάριο και θόλωσαν οι γεωτρήσεις.

Γ.Σ


NEWSLETTER