Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 21:46

Παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία ζητεί ο Δριμής

Γράφτηκε από τον
Παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία ζητεί ο Δριμής

Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου Τριφυλίας, έστω και τώρα, επισημαίνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» Δημήτρης Δριμής.

Τονίζει πως περίμεναν τα έργα αυτά να γίνουν νωρίτερα, αλλά τίποτα δεν έγινε τόσο από μηχανήματα του δήμου όσο και από υπάρχουσα εργολαβία στις Δημοτικές Ενότητες Αετού και Αυλώνος και όπου έγιναν παρεμβάσεις ήταν επιλεκτικές και όχι συστηματικές. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην μπορούν οι δημότες να φτάσουν στις περιουσίες τους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δριμής αναφέρει: «Είναι γνωστό σε όλους πως η αγροτική οδοποιία του Δήμου Τριφυλίας, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές κοινότητες, βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Είχαμε επισημάνει το πρόβλημα έγκαιρα, τόσο σε συνάντησή μας με το δήμαρχο όσο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με συνεχείς αναφορές του δημοτικού μας συμβούλου Γιάννη Παρασκευόπουλου (Πηγαδούλια). Είχαμε τονίσει την ανάγκη καθαρισμού και διάνοιξης των χαντακιών απορροής ομβρίων, διαμόρφωσης και χαλικόστρωσης των αγροτικών μας δρόμων, προκειμένου οι δημότες να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους, καθώς φέτος είναι χρονιά υψηλής παραγωγής για το λάδι. Περιμέναμε η δημοτική αρχή να ενεργήσει έγκαιρα τόσο με τα μηχανήματα του δήμου όσο και με αξιοποίηση υπάρχουσας εργολαβίας και εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων, καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες επέτρεπαν όλο το προηγούμενο διάστημα παρεμβάσεις βελτίωσης των αγροτικών μας δρόμων. Δυστυχώς τίποτα δεν έγινε στις Δημοτικές Ενότητες Αετού και Αυλώνος. Αλλά και σε δημοτικές ενότητες που έγιναν παρεμβάσεις, αυτές έγιναν επιλεκτικά και όχι οργανωμένα και συστηματικά. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μπει στην ελαιοκομική περίοδο, οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες βροχές να έχουν γίνει αδιάβατοι και οι δημότες να κινδυνεύουν να φτάσουν στις περιουσίες τους. Οι παρεμβάσεις των μηχανημάτων έργων, καθώς οι αγροτικοί δρόμοι είναι λασπωμένοι, είναι πλέον δύσκολες. Ας γίνει όμως έστω και τώρα ό,τι είναι δυνατόν σε επίμαχα σημεία που γνωρίζουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων μας.

Επισημαίνουμε, τέλος, το έχει αναφέρει επανειλημμένα ο δημοτικός μας σύμβουλος κ. Παρασκευόπουλος, πως τμήμα του δρόμου Ελαίας - Καρυών που έχει βυθίσει, είναι υπό κατάρρευση και επικίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, τα αγροτικά μηχανήματα και το λεωφορείο μεταφοράς μαθητών. Πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση πριν να είναι αργά».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER