Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 07:51

Πώς θα γιορτάσει ο Δήμος Καλαμάτας τα Χριστούγεννα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Καλαμάτα, με την εκτίμηση ότι η εικόνα θα είναι καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της “Φάρις” Παντελή Δρούγα και τον διευθυντή του Εικαστικού Τομέα Παναγιώτη Λαμπρινίδη ενημέρωσαν ότι η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου.

Στο λιμάνι θα τοποθετηθεί καράβι, και στο Ιστορικό Κέντρο χριστουγεννιάτικη μπάλα με το όνομα Καλαμάτα.

Ειδικότερα:

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ο στολισμός είναι επιμέλειας του κ. Λαμπρινίδη, θα χαρακτηριστεί από συμμετοχικότητα και θα περιλαμβάνει διαγωνισμούς για την καλύτερη βιτρίνα και το καλύτερο δέντρο στα σχολεία. Επεσήμανε ότι “ενισχύουμε το στολισμό σε γειτονιές και χωριά καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά” και εκτίμησε πως “η εικόνα θα είναι καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά”.

Ο διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της “Φάρις” Παν. Λαμπρινίδης είπε ότι με τα πρώτα φωτάκια που άναψαν στην κεντρική πλατεία “είδαμε μια διαφορετική εικόνα”. Παρατήρησε πως το δέντρο στην κεντρική πλατεία, με ύψος 16 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα δέντρα στη χώρα - και μίλησε για διαφορετική εικόνα με το φωτισμό και τους εναλλακτικούς φωτισμούς. Προέτρεψε δημότες κι επαγγελματίες να στολιστούν μπαλκόνια, σπίτια και μαγαζιά, και σημείωσε: “Θα αλλάξει η πόλη αν βάλει κάποιος κάτι στο μπαλκόνι του. Οταν αλλάζει η εικόνα, αλλάζει και η διάθεση”.

Ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντ. Δρούγας ανέφερε ότι στόχος είναι να αλλάξει η πόλη κατά πολύ και παρατήρησε ότι “με τις φωτεινές κουρτίνες στην πλατεία το αποτέλεσμα φαίνεται σιγά σιγά. Αυτό που θα δείξουμε θα είναι εντυπωσιακό, θα αρέσει στον κόσμο και στα παιδιά”. Ενημέρωσε ακόμα ότι επιδιώκουν του χρόνου να στήσουν ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο και να κάνουν την Καλαμάτα προορισμό.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι το χριστουγεννιάτικο πάρκο του χρόνου θα στηθεί στο Πάρκο Σιδηροδρόμων ή στα “Ουζάκια”.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο δήμαρχος παρατήρησε ότι πρέπει να είναι ανοιχτός ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης για να γίνονται εκδηλώσεις, γι’ αυτό και θα επανεξετάσουν τη σύμβαση για τον καλοκαιρινό κινηματογράφο.