Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 12:45

Ο Δήμος Ευρώτα στο "Δίκτυο για την απασχόληση στην Ανατολική Πελοπόννησο"

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Ευρώτα στο "Δίκτυο για την απασχόληση στην Ανατολική Πελοπόννησο"

 

Ο Δήμος Ευρώτα αποτελεί εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ», η οποία συστάθηκε για την υλοποίηση του έργου «Πράσινη οικονομία, κοινωνική συνοχή και απασχόληση», στο πλαίσιο δράσης ΤοπΕΚΟ (τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες).

Η Πράξη «Πράσινη οικονομία, κοινωνική συνοχή και απασχόληση», συνολικού προϋπολογισμού 440.000,00€, είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το έργο το οποίο θα υλοποιηθεί στους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας, Ευρώτα και Μονεμβασιάς, αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος υποστηρικτικών υπηρεσιών. Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται σε 80 και αναλογούν 20 ωφελούμενοι ανά Δήμο. Η ενσωμάτωσή τους μέσω της ολοκληρωμένης παρέμβασης θα επιτευχθεί με τη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης, στον κλάδο της Πράσινης Οικονομίας.

Στο πλαίσιο του έργου, θα προωθηθούν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της δημιουργίας ποδηλατοδρόμων, πράσινων διαδρομών και της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Από τους πρωταρχικούς στόχους του δικτύου θα είναι η ανάδειξη του εναλλακτικού μοντέλου- διαχειριστικού πλάνου αξιοποίησης των απορριμμάτων, που εφαρμόζει ο Δήμος Ευρώτα. Επιπρόσθετα, θα αξιοποιηθεί η διακρατική δικτύωση, μέσω ανάδειξης κοινών ιστορικών αναφορών (λ.χ. πολιτιστικά μνημεία).


NEWSLETTER