Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 09:24

Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας

 

Ξεκινούν τα έργα για την ανάπλαση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, και από το δήμο ζητείται η συνεργασία των κατοίκων και επαγγελματιών ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά και τις θέσεις στάθμευσης.

Τα έργα, όπως τονίζεται, θα διαρκέσουν 5 μήνες και η κυκλοφορία θα διακοπεί από το ύψος του ηρώου μέχρι το μεγάλο καλντερίμι. Ετσι για τις ανάγκες κυκλοφορίας θα χρησιμοποιηθούν περιμετρικοί δρόμοι. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Την 11-11-2019 υπεγράφη από τον δήμαρχο Τριφυλίας και την ανάδοχο εταιρεία η Σύμβαση του έργου της Ανάπλασης των Κοινοχρήστων Χώρων της Ανω Πόλης της Κυπαρισσίας. Στο έργο περιλαμβάνονται:

α) Δημιουργία ενιαίας ζώνης ήπιας κυκλοφορίας σε όλη την περιοχή μελέτης, με πλακόστρωση όλου του τμήματος της οδού Πλατείας Αρκαδιάς,

β) Ανακατασκευή και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της περιοχής παρέμβασης,

γ) Κατασκευή νέων δικτύων υποδομής στους κοινόχρηστους χώρους.

Από την σύμβαση προβλέπεται ότι η διάρκεια των εργασιών θα είναι πέντε μήνες. Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2019 και θα καταβληθεί από πλευράς του δήμου και της αναδόχου εταιρείας κάθε δυνατή προσπάθεια για εμπρόθεσμη και απρόσκοπτη υλοποίηση των προβλεπόμενων εργασιών με την ελάχιστη δυνατή όχληση στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Εως την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών διαμόρφωσης της οδού ήπιας κυκλοφορίας και των πεζοδρομίων, η ανάδοχος εταιρεία θα προβεί σε διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Πλατείας Αρκαδιάς, στο τμήμα από το Μνημείο Ηρώων έως το μεγάλο καλντερίμι, για λόγους ασφαλείας των κατοίκων και των περαστικών πεζών και οχημάτων. Για τις ανάγκες κυκλοφορίας, θα χρησιμοποιείται η περιμετρική οδός της Ανω Πόλης

μέσω της οδού Παναγίας Αγγελουδά αλλά και η οδός από την επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας – Ραυτόπουλου. Επίσης, θα ληφθούν μέτρα για την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στις κατοικίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Τέλος, καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής ανάπλασης (οδός Πλατείας Αρκαδιάς) που έχουν νόμιμα θεσμοθετημένες θέσεις στάθμευσης επί των ιδιοκτησιών τους, να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (τηλ. 27610-33581) προκειμένου να τους χορηγηθεί ειδική άδεια εισόδου – εξόδου των οχημάτων και να ληφθούν οι θέσεις αυτές υπ’ όψιν στην υλοποίηση του έργου».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER