Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 12:01

Ενημέρωση για έργα επεξεργασίας αστικών λυμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ: «Μελέτες ωρίμανσης έργων συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων οικισμών Γ΄ προτεραιότητας κατά την οδηγία 91/271 ΕΟΚ» θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και η παρουσίαση θα γίνει από την Αμαλία Θλιμμένου, εξωτερική συνεργάτιδα της ΕΕΤΑΑ και μέλος του Δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των δήμων και των φορέων του, ως δυνητικών δικαιούχων του τομέα περιβάλλοντος του Ε.Π ΥΜΕΠΕΡΕΑ 2014-2020.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συνεχιστεί η τρίτη φάση εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη για τον Δήμο Τριφυλίας καθώς στις δύο πρώτες συνεδριάσεις κανείς δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων.

Επίσης θα συζητηθούν: Η έγκριση του με αριθ.2/2019 πρακτικού της Επιτροπής παρακολούθησης και παραχώρησης  θέσεων της Κυριακάτικης Αγοράς Κοπανακίου. Η έγκριση των αριθ.24/2019 και 31/2019 Αποφάσεων του Δ.Σ του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας με θέμα: «Δ΄και Ε΄ Τροποποίηση Προϋπολογισμού  οικονομικού έτους 2019». Η έγκριση μελέτης του έργου: «Φωτισμός δημοτικού σταδίου Φιλιατρών». Η λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο: «Μελέτες και υλοποίηση μέτρων και μέσων προστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας». Η λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης, στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», της πράξης με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας». Η συγκρότηση Σχολικών Συμβουλίων Δήμου Τριφυλίας. Η έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην πρόσκληση VI  του  προγράμματος « Φιλόδημος ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας: «τοπική ανάπτυξη και προστασία του  περιβάλλοντος» με τίτλο: «σύνταξη/επικαιροποίηση γενικών σχεδίων ύδρευσης(masterplan) και σύνταξη/επικαιροποίηση σχεδίων ασφαλείας νερού». Η έγκριση προγραμματικής σύμβασης με  ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Οι μεταβολές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης και Γενικής Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για το σχολικό έτος 2020-2021. Η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας στον Δήμο Τριφυλίας. Ο ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Τριφυλίας για το «Δύκτιο Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945» Ελληνικά Ολοκαυτώματα.

Κ.Μπ.