Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 19:55

Υπέρ της τεχνολογικής προόδου δηλώνει ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από την
Υπέρ της τεχνολογικής προόδου δηλώνει ο Βασιλόπουλος

 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σχολιάζοντας χθες την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε:

"Την απόφαση - αποτέλεσμα της απλής αναλογικής να διακοπεί η σύμβαση με τη Wind και να επανεξετασθεί το θέμα όταν θα έχουν δοθεί όλες οι σχετικές με το 5G αδειοδοτήσεις στη χώρα, έλαβαν παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, οι οποίες δεν ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου και τις συνεργαζόμενες μ’ αυτήν. Εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε υπέρ της τεχνολογικής προόδου, αφού εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, γίνονται μετρήσεις με εξειδικευμένο εξοπλισμό, που μας έχει παραχωρηθεί.

Ο κινητός σταθμός για μετρήσεις της στάθμης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που έχει παραχωρηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο Δήμο Καλαμάτας, κάνει εδώ και καιρό μετρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν το εύρος εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στο οποίο λειτουργούν οι τοποθετηθέντες από τη Wind μηχανισμοί του 5G. Τα επίπεδα ακτινοβολίας, που έχουν μετρηθεί, είναι πολύ χαμηλότερα από τα αποδεκτά όρια. Οι μετρήσεις θα συνεχισθούν, ακόμη πιο εξειδικευμένες, μέχρι το τέλος του έτους. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα τα παρουσιάσουμε προς τα ΜΜΕ και όσους θέλουν να ακούσουν, μέσα στον Ιανουάριο του 2020.

Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπέρ της τεχνολογικής προόδου και απορρίπτει την αστήρικτη φοβία, η οποία εκμεταλλεύεται την άγνοια πολλών ανθρώπων. Δεν φοβόμαστε το μέλλον. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις τηλεπικοινωνίες, που ήδη εφαρμόζονται αλλού, απέναντι στη μικροπολιτική και το σκοταδισμό".


NEWSLETTER