Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 22:15

Κατσίβελας για αποκατάσταση πρανών του Κάστρου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

 

Εργο της δικής του δημοτικής αρχής είναι η αποκατάσταση των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας. Τονίζει επίσης ότι μια σειρά από έργα που αφορούν την Κυπαρισσία είναι αποτέλεσμα δική τους προσπάθειας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας τονίζει:

«Οπως είχαμε προαναγγείλει, το έργο αποκατάστασης των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας εντάχθηκε και αυτό στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως κατ’ επανάληψη είχα ενημερώσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Ο Δήμος Τριφυλίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Υπουργείο Πολιτισμού σε απόλυτη συνεργασία καταφέραμε το μεγάλο ζητούμενο.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι χρειάστηκε να κατατεθεί εκ νέου το έργο στην υπ’ αρ. πρωτ. 2821/09.08.2019 πρόσκληση (με κωδ. ΠΕΛ 68 έκδοση 3/0) για την υποβολή προτάσεων στον Αξονα Προτεραιότητας 3 "Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον" μετά την απόρριψη από το ΠΕΛ 58. Και τότε ο π. περιφερειάρχης κ. Τατούλης είχε αναίτια λοιδορηθεί.

Μετά το λιμάνι της Κυπαρισσίας, την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της Κυπαρισσίας, το ανοιχτό κέντρου εμπορίου (Open Mall) της Κυπαρισσίας, την ανάπλαση της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας και με την ένταξη του έργου "αναστήλωσης των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας" κλείνει ο κύκλος της προσπάθειας της δικής μας δημοτικής αρχής, που αφορά την ΔΕ Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας.

Ο,τι άλλο γίνει θα είναι της νέας δημοτικής αρχής».

Κ.Μπ.