Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 22:10

Απάντηση της ΔΕΥΑΤ στις καταγγελίες Κατσίβελα

Γράφτηκε από την
Απάντηση της ΔΕΥΑΤ στις καταγγελίες Κατσίβελα

 

Απάντηση στις καταγγελίες Κατσίβελα για “πολιτισμικό έγκλημα” στα Υβρέματα Γαργαλιάνων εξέδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Λεβεντάκης.

Αναλυτικά:

“Σε συνέχεια της καταγγελίας του κ. Παναγιώτη Κατσίβελα σας ενημερώνουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, το τεχνικό συνεργείο του Δήμου Τριφυλίας εντόπισε εξαεριστικό φρεάτιο του υδραγωγείου των Υβρεμάτων, στο οποίο είχαν παρεισφρήσει ρίζες φυτών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στένωση και παρεμπόδιση της ομαλής ροής του νερού στο συγκεκριμένο σημείο.

Το εν λόγω φρεάτιο δεν είναι πλέον λειτουργικό και προς τούτο το συνεργείο κατά την περίοδο 17/9/2019 - 30/9/2019 προχώρησε σε εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού του. Τονίζεται ότι οι εργασίες στο σημείο αποτέλεσαν ουσιαστική παρέμβαση λειτουργικότητας του υδραγωγείου και σε καμία των περιπτώσεων δεν καταστράφηκε η ολότητα του δικτύου, όπως αναφέρεται στην καταγγελία του κ. Κατσίβελα. Αντιθέτως με τη διάνοιξη του φρεατίου επιτεύχθηκε αύξηση της δυναμικότητας του αγωγού κατά 150 m3/ημέρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή υδροδότηση της πόλης των Γαργαλιάνων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ενώ ταυτόχρονα οι σύγχρονες εξαεριστικές βαλβίδες που θα τοποθετηθούν ή έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του δικτύου, διασφαλίζουν την εξομάλυνση της πίεσης, συντελώντας έτσι στην περαιτέρω βιωσιμότητα αυτού του ιστορικού για την περιοχή μας έργου.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί άλλα δύο φρεάτια με παρόμοιο πρόβλημα και είχαν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες εργασίες. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι οι ως άνω εργασίες πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο την οποία η ΔΕΥΑΤ διοικείτο από το Δ.Σ. που η δημοτική αρχή του κ. Κατσίβελα είχε ορίσει και ως εκ τούτου περαιτέρω πληροφορίες επί του θέματος ας αναζητηθούν στους καθ’ ύλην αρμόδιους εκείνης της περιόδου”.


NEWSLETTER