Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 11:10

Καλαμάτα: Δημοπρατείται η επισκευή του κινηματογράφου “Ηλέκτρα”

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Δημοπρατείται η επισκευή του κινηματογράφου “Ηλέκτρα”

 

Το έργο της επισκευής του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου “Ηλέκτρα” για επανάχρησή του ως πολιτιστικού χώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κ.λπ.), προϋπολογισμού 1.372.680 ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Καλαμάτας μεθαύριο Δευτέρα.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει 4 μέρες αργότερα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 15 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Οι νέες βασικές χρήσεις που έχουν προκριθεί για τον κινηματογράφο “Ηλέκτρα”, είναι αξιοποίηση του 70% περίπου της ωφέλιμης επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία κινηματογράφου 500 θέσεων από ιδιώτη, ο οποίος θα προκύψει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία και η αξιοποίηση του 30% περίπου της επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης στον πρώτο όροφο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη χρήση του κτηρίου ως εξής: i) Τη μίσθωση αυτού για 4 ημέρες / εβδομάδα επί τουλάχιστον 8 μήνες / έτος για τη λειτουργία της αίθουσας ως κινηματογράφου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα το χρησιμοποιεί ο δήμος και ii) τη στέγαση σε χώρο του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και λειτουργία αυτής επί 5 ημέρες / εβδομάδα επί 12 μήνες / έτος. Ο χώρος αυτός είναι εμβαδού περίπου 200 τ.μ. και προορίζεται για εκθεσιακός χώρος του παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης, μεγάλο μέρος των έργων της οποίας δεν εκτίθεται σήμερα λόγω έλλειψης χώρου.


NEWSLETTER