Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 12:00

Συναντήσεις Βασιλόπουλου για την αντιπλημμυρική προστασία του Αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Βασιλόπουλου για την αντιπλημμυρική προστασία του Αεροδρομίου Καλαμάτας

 

 

Για την πορεία της μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του αεροδρομίου, μέσω της οριοθέτησης του ποταμού Παμίσου από το φράγμα του Αρι μέχρι τις εκβολές, ενημερώθηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υποδομών.

Η ενημέρωση του δημάρχου έγινε από το γενικό διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών Αντώνιο Κοτσώνη και από τη διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Υποδομών Γεωργία Καστραντά, στη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Εργων του υπουργείου.

Η μελέτη αφορά, ακόμα, τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του φράγματος, την παράλληλη κατασκευή λιμενικού έργου προστασίας, πεζογέφυρας που θα ενώνει τις δύο όχθες και την οριοθέτηση του ποταμού Αρι με την κατασκευή νέας γέφυρας στον οικισμό της Αίπειας.

Η μελέτη βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και συμφωνήθηκε η συζήτηση να συνεχιστεί παρουσία στελεχών των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης σε ραντεβού το αμέσως επόμενο διάστημα.


NEWSLETTER