Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 11:53

«Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Νέων- Εναλλακτικός Τουρισμός και Αγροτουρισμός» στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την

   Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα ΜEDitality που υλοποιεί ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και το ΚΕΑΝ (Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων), με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Νέων- Εναλλακτικός Τουρισμός και Αγροτουρισμός». Στο πλαίσιο του προγράμματος που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, φιλοξενούνται νέοι αγρότες από τη λεκάνη της Ν.Α. Μεσογείου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Τουρκία και Ελλάδα).

Προηγήθηκε η επίσημη υποδοχή των νέων τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Γιάννης Γρυπιώτης καλωσόρισε την 30μελή αποστολή και έκανε τις απαραίτητες συστάσεις.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, στην κεντρική πλατεία Δαφνίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 2ης Γιορτή Κρασιού. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντία Τζανετέα, η Βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνίου Γιάννης Κατσούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε η τιμώμενη εκδήλωση να καταστεί θεσμός, είπε ότι ‘’το Δαφνί αξίζει καλύτερη τύχη’’ και κατέταξε τα πρoϊόντα του ελαιολάδου και του κρασιού που παράγει η περιοχή, μεταξύ αυτών που μπορούν να απαρτίσουν τη λίστα για το ΄΄Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων Πελοποννήσου΄΄. Η κα Πατριανάκου συνεχάρη το Δήμο Ευρώτα για τις πρωτοβουλίες του, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία τους στην κατεύθυνση αναβάθμισης των χωριών και ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων .

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ευρώτα, αφού εξέφρασε τη στήριξή του στη ΄΄Γιορτή του Κρασιού΄΄, έκανε μνεία για υλοποίηση των δεσμεύσεων στο πλαίσιο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της αγροτικής ανάπτυξης. ΄΄Ο αμιγώς αγροκτηνοτροφικός του χαρακτήρας, μπορεί στις συνθήκες κρίσης που διανύουμε να καταστεί συγκριτικό πλεονέκτημα. Είμαι πεπεισμένος πως η επανεκκίνηση της οικονομίας της περιφέρειας μπορεί να γίνει μέσω της αγροτικής οικονομίας’’, δήλωσε εμφατικά.

Ανέφερε τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί με τους τρεις εταίρους (Calimanesti, Capannori, Popovo) στο πλαίσιο της ΄΄ΚΑΠ ενάντια στην κρίση’’ και του ομώνυμου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί το Μάρτιο στη Σκάλα. Υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Δήμο και από τον ίδιο τόσο για την προώθηση των εξαγωγών, όσο και τη μείωση του κόστους παραγωγής. ΄΄Η ζωογόνος δυναμική της νεολαίας πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, αρκεί να έχει πλαίσιο αναφοράς΄΄, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, κάλεσε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του Δήμου να επιδιώκουν την ολοένα βελτιούμενη ποιότητα των προϊόντων τους, διευκρινίζοντας πως θα έχουν τη στήριξη του Δήμου. Εκθείασε τις επιχειρήσεις ΄΄Οινοποιεία Θεοδωρακάκος΄΄ και ΄΄Οίκος Αδαμαντίνα΄΄ για την αξιόλογη πορεία που διαγράφουν στο χώρου του επιχειρείν (΄΄Τιμούν τη Λακωνία και το Δήμο Ευρώτα΄΄), ανακοινώνοντας τη θεσμοθέτηση βραβείων επιχειρηματικότητας. Μίλησε, τέλος, για το ιδιαίτερο στίγμα που έχει κάθε ένα από τα συνολικά 26 Τοπικά Διαμερίσματα και την ξεχωριστή αντιμετώπιση που τυγχάνουν από το Δήμο Ευρώτα.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα