Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 13:22

Το κτίριο του παλιού μεταξουργείου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου γίνεται στολίδι για το Άργος & τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Το κτίριο του παλιού μεταξουργείου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου γίνεται στολίδι για το Άργος & τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (φωτογραφίες)

 

Το ιστορικό κτίριο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου που είναι από χρόνια στα χέρια του Δήμου αξιοποιείται σήμερα για να στεγάσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, με τις υψηλότερες προδιαγραφές και ένα πνευματικό κέντρο(συνεδριακό) για περίπου 300 άτομα. Το κτίριο συνολικού εμβαδού περίπου 500 τμ. Άνω των 85 ετών(220 ΣΤΕ και 280 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – συνεδριακών χώρων προβολών) ένα από τα ελάχιστα κτίρια αυτού του μεγέθους χωρίς εσωτερικές κολώνες. Οι αισθητικές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός, βασίζεται κυρίως σε φυσικά υλικά: ξύλο πέτρα, σίδερο παντρεύοντας το παλιό με το μοντέρνο. Όπως αρμόζει σε τέτοια κτίρια αναδεικνύονται η αισθητική του βιομηχανικού παρελθόντος, επεμβαίνοντας με σεβασμό και πολύ προσεκτικά ώστε να μην αλλοιωθούν τα πρωτογενή χαρακτηριστικά του κτιρίου, και να εξασφαλίζονται οι πλέον σύγχρονες υποδομές. Η δυναμική, μάλιστα του κτιρίου αναμένεται να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα του ιστορικού δρόμου και της συνοικίας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με αυτεπιστασία το Σεπ. 2012 και αναμένονται να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του έτους. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: αποξηλώσεις, αμμοβολή στις πέτρες εσωτερικά και εξωτερικά, επισκευή στέγης, εσωτερικής οροφής, πατώματα, αρμολόι της πέτρας, κλιματισμό, εξαερισμό, φωτισμό, υδραυλικές & ηλεκτρολογικές εργασίες, επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας, τροφοαποθήκες, ψυγεία κλπ. Με τη ολοκλήρωσή της α΄ φάσης των εργασιών θα διαθέτει πλέον εξοπλισμένη κουζίνα μαγειρείο κατάλληλο για μάθημα καθώς και ό,τι άλλο απαιτείται (μπαρ, ροτόντες ξενοδοχειακές & εστιατορίου) προκειμένου να φιλοξενηθούν η διδασκαλία, παρουσιάσεις γευσιγνωσίας κα. Προετοιμάζονται, επίσης, τα απαιτούμενα γραφεία και όλες οι τεχνολογικές υποδομές, αποδυτήρια και λοιπές προϋποθέσεις εκπαιδευτικής κουζίνας, αντίστοιχης δυναμικότητες με τα τμήματα της σχολής. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος επιβλέπει τακτικά το εργοτάξιο και τα συνεργεία, ώστε να τηρηθούν τα στενά χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή ενός τέτοιου, ιδιαίτερα, απαιτητικού έργου. Η συνετή οικονομική διαχείριση των δύο τελευταίων ετών επιτρέπει στο δήμο μας αυτή την περίοδο που η κρατική βοήθεια είναι ελάχιστη να αναπτύσσεται, να δημιουργεί υπεραξίες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές. Δεν είναι τυχαίο, που η κίνηση και η όψη της πόλης έχει αλλάξει, παρασύροντας ιδιωτικές επενδύσεις. Η αλλαγή του αστικού τοπίου δεν μένει στις μακέτες αλλά έχει να δείξει έργο ορατό και χρήσιμο.

 

Από το Γραφείο τύπου του Δήμου Αργους - Μυκηνών


NEWSLETTER