Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 10:51

Εξαρση των κλοπών από τους τσιγγάνους

Γράφτηκε από τον

Εχουν οξυνθεί τα πράγματα με τους τσιγγάνους, αναγνώρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, γι’ αυτό κι επικοινώνησε χθες με το γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλία Γεωργόπουλο. Και δήλωσε πως περιμένει την υλοποίηση της υπόσχεσης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για αποκατάσταση των ζημιών στην Μπιρμπίτα. 

Ο δήμαρχος, αρχικά, ενημέρωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία συλλέγει στοιχεία γισ την έξαρση των κλοπών στις περιοχές Αγίου Φλώρου, Πλατύ, Αριοχωρίου, Αρι και Μικρομάνης. Δήλωσε πως περιμένει τον κ. Τατούλη για τη μελέτη αποκατάστασης των ζημιών στην Μπιρμπίτα, επισημαίνοντας ότι δύο φορές έχει ζητήσει συνεργασία, ώστε να δοθεί εκεί λύση για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας, οι οποίοι περιλαμβάνονταν και στον αρχικό σχεδιασμό για την Μπιρμπίτα.

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι περιμένει και την απόφαση του δικαστηρίου για τη διοικητική αποβολή των τσιγγάνων από το πρώην γήπεδο του Παμμεσσηνιακού, όπου, όπως είπε, σχεδιάζει τη δημιουργία ψυχαγωγικού αθλητικού χώρου μέσα από το πρόγραμμα αναπλάσεων.

Παρατήρησε, επίσης, πως είναι ξέφραγο αμπέλι τα οικόπεδα του ΟΕΚ που έχουν καταληφθεί από τους τσιγγάνους πίσω από την Αγία Τριάδα και το Πολυκλαδικό και κάλεσε τον ΟΑΕΔ, στον οποίο εντάχθηκε ο ΟΕΚ, να ζητήσει τη διοικητική αποβολή τους.

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι αιτία του προβλήματος των τσιγγάνων είναι η οικονομική κρίση, που τους έχει οδηγήσει σε αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Εκανε λόγο για 

πολύ μεγαλύτερα αδιέξοδα και σχολίασε πως «επιδεινώνεται η κατάσταση εξαιτίας της πείνας, όταν δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο στο Ντάτσουν».