Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012 02:37

Να μην δοθούν στοιχεία για τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς στη Χρυσή Αυγή ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Να μην δοθούν στοιχεία για τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς στη Χρυσή Αυγή ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος εξέδωσαν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους της Μεσσηνίας ζητώντας μεταξύ άλλων να μην παραχωρηθούν στη Χρυσή Αυγή στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα παιδιά των μεταναστών που πηγαίνουν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

"Η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητάει στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών από τις οικογένειες των μεταναστών που πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς.

     Καλούμε τους Δήμους της Μεσσηνίας, να μη δώσουν κανένα στοιχείο έτσι ώστε να μην υπάρξει απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής». Κανένας εργαζόμενος στους Δήμους και στους παιδικούς σταθμούς να μην συνδράμει τις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώματος, που θέλει να φέρει σε αντιπαράθεση τους γονείς των παιδιών (Έλληνες και μετανάστες).

     Η  «Χρυσή Αυγή» κάνει προσπάθειες να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η υποχρηματοδότηση των Δήμων και των Παιδικών σταθμών, (άλλωστε με βάση τα στοιχεία πανελλαδικά μόνο το 1,5 % των παιδιών είναι μεταναστόπουλα). Δεν λένε κουβέντα για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, το σταμάτημα  των προσλήψεων, το επερχόμενο κλείσιμο των δημοτικών βρεφονηπιακών και την ιδιωτικοποίηση τους.

     Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τα φασιστοειδή βάζουν πλάτη για να στηρίξουν την πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας. Τον ίδιο φασισμό και ρατσισμό χρησιμοποίησαν και με την αιμοδοσία και τις διανομές τροφίμων που διοργάνωσαν «μόνο για Έλληνες» ή με τα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας» για να σπρώχνουν στα αφεντικά, σαν νταβατζήδες, πάμφθηνους Έλληνες εργάτες δίχως δικαιώματα. Βγάζουν έτσι λάδι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση σε όλους τους εργάτες.

     Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και να σταθούν απέναντι σ’ αυτούς που τους εξαθλιώνουν. Να απομονώσουν και τα στηρίγματα του σημερινού βάρβαρου εκμεταλευτικού συστήματος, όπως η «Χρυσή Αυγή», που είναι ένα μόρφωμα βαθιά συστημικό.

     Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της Μεσσηνίας να απαιτήσουν άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των δήμων και των υπηρεσιών τους (όπως είναι και οι παιδικοί σταθμοί)από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων. Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή".

    

                                Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τους Δήμους της Μεσσηνίας

 

 ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΙΑΡΧΟΣ ΤΑΣΟΣ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΛΑΜΠΡΙΝΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ


NEWSLETTER