Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 19:12

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Ανακοiνώθηκε από το Δήμο Μεγαλόπολης το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2012.

β. Διακόσμηση προθηκών καταστημάτων με εθνικά χρώματα, φωτογραφίες Ηρώων κ.λ.π.

(Επί της περιπτώσεως αυτής εκφράζεται η παράκληση προς τους Συλλόγους Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματιών-Βιοτεχνών, όπως συστήσουν στα μέλη τους την διακόσμηση των προθηκών των καταστημάτων τους).

2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

α. Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στα ΝΠΔΔ, με φροντίδα των Προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

β. Ώρα 12.00΄μ. θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών του 1940 και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία, στέψη των Ηρώων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης, Τεχνικής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγείων.

γ. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2012 όλων καταστημάτων, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, των ΟΤΑ καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών και των οδών, πλατειών, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

3. ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

α. Ώρα 7.30΄π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως.

β. Ώρα 9.30΄π.μ. προσέλευση στο Δημαρχείο.

γ. Ώρα 10.00΄π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

δ. Ώρα 10.30΄π.μ. συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία, όπου προ του Ηρώου, θα ψαλεί τρισάγιο.

(Στην Εκκλησία και στη συγκέντρωση στην πλατεία θα παρίστανται διμοιρία μαθητών από κάθε σχολείο Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, η οποία θα συνοδεύει την σημαία. Οι υπόλοιπες διμοιρίες των μαθητών θα είναι παρατεταγμένες επί της οδού Παπαναστασίου στο ύψος της οδού Πολυβίου και πάνω, 15΄ενωρίτερα πριν ξεκινήσει η παρέλαση).

Μετά το τέλος του Τρισαγίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων, κατά την εξής σειρά:

1. Δήμος Μεγαλόπολης, 2. Εθνική Αντίσταση, 3. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, 4. Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, 5. Προϊστάμενος Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης, 6. Νομικό πρόσωπο «Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» Δήμου Μεγαλόπολης

Οι Πρόεδροι όλων των Συλλόγων και Σωματείων της πόλης, αφού δηλώσουν συμμετοχή στον Δήμο Μεγαλόπολης μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, ότι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του γ΄ Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης, κα Παρασκευοπούλου Ελένη .

Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθανάτων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

ε. Ώρα 11.15΄π.μ. Θα αρχίσει η παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Ενιαίου Λυκείου, ΕΠΑΛ, μπροστά από τις Αρχές της πόλης, που κάθονται στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας, απέναντι από την τράπεζα ALPHA BANK, κατά σειρά και θέση όπως αυτές καθορίζονται από τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών «Περί των επισήμων τελετών και εορτών και του προβαδίσματος των Αρχών».

στ. Ώρα 11.45΄π.μ. Χοροί από μαθητές και μαθήτριες στην Κεντρική Πλατεία.

 

Τελετάρχες ορίζουμε την Αντιδήμαρχο κα. Ειρήνη Λύγουρη, τους Υπαλλήλους του Δήμου Στυλιανή Θεοφανοπούλου και Νικήτα Τζιούβελη.

Συντονιστής της παρέλασης ορίζεται ο γυμναστής του γ’ δημοτικού σχολείου κ. Παναγιώτης Κατσούλας.

ζ. Ώρα 6.30΄μ.μ. επίσημη υποστολή της σημαίας.

Παρακαλείται η Αστυνομική Αρχή να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό και την τήρηση της τάξης σε όλους τους χρόνους και τόπους της τελετής.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Παναγιώτης Γ. Μπούρας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER