Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 08:51

Υπαινιγμοί Μπούχαλη για στημένους διαγωνισμούς

Γράφτηκε από τον

"Να ξεχάσουν κάποιοι αυτά που ήξεραν" δήλωσε ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Μπούχαλης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με αφορμή συζήτηση για την με διαπραγμάτευση ανάθεση της συντήρησης οργανωμένων χώρων πρασίνου, αφού ο σχετικός διαγωνισμός είχε κηρυχθεί ασύμφορος.

Με την παρατήρηση αυτή ο αντιδήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχαν μεθοδεύσεις σε σχέση με τις προσφορές σε ορισμένους από τους διαγωνισμούς του δήμου.

Ωστόσο, η πιο πάνω αιχμή προκάλεσε εντάσεις, καθώς από τον Δ. Μπούχαλη ζητήθηκε από την πλευρά των μειοψηφιών να γίνει σαφής και να αναφερθεί σε ονόματα -"να μην αφήνονται αιχμές, τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους" τόνισαν οι Θ. Μπρεδήμας, Σταμάτης Μπεχράκης και Τάσος Νιάρχος.

Ο αντιδήμαρχος αντέτεινε ότι ως μέλη της επιτροπής όφειλαν να έχουν αντιληφθεί τι εννοεί -"δεν είμαι εδώ για την πάρτη μου ή για τους κολλητούς, αλλά για να εξυπηρετώ τα συμφέροντα του δήμου" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στ. Μπεχράκης παρατήρησε ότι δεν υπήρξε ωστόσο καμία ενημέρωση από το δήμο για το πρόγραμμα διαχείρισης των μπάζων, αφήνοντας με τη σειρά του αιχμές ότι αυτό έγινε ηθελημένα από τη δημοτική αρχή.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι τόνοι ανέβηκαν, ενώ επίθεση δέχθηκε και ο Δημήτρης Φαββατάς από τον σύμβουλο της πλειοψηφίας Σωτήρη Μιχαλόπουλο, σε σχέση με τη θητεία του -ως αντιδήμαρχος- στον τ. Δήμο Θουρίας.

Στο τέλος, πάντως, επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και τα τα πνεύματα ηρέμησαν, χωρίς άλλες… συνέπειες.