Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 10:27

Αρνείται διαφάνεια και έλεγχο για τα σκουπίδια η δημοτική αρχή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αρνείται διαφάνεια και έλεγχο για τα σκουπίδια η δημοτική αρχή Καλαμάτας

Αρνείται η δημοτική αρχή Καλαμάτας τη διαφάνεια και τον έλεγχο όσον αφορά στη μέθοδο… εξαφάνισης των σκουπιδιών από τον δήμο.

Τη φορά αυτή, αρνήθηκε να συναινέσει στην κοινή πρόταση των μειοψηφιών -που υποβλήθηκε χθες, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής- για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να ελέγξει όλα τα παραστατικά και γενικά τα στοιχεία που αφορούν τη μεταφορά των απορριμμάτων προς… άγνωστη κατεύθυνση.

Οι μειοψηφίες -μέσω των Θόδωρου Μπρεδήμα, Δημήτρη Φαββατά, Σταμάτη Μπεχράκη και Νίκου Φωτέα- ζήτησαν με επιμονή εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για την εμμονή της στην τακτική της αδιαφάνειας. Ως συνέπεια, υπήρξαν «εκρήξεις» από την πλευρά των συμβούλων της πλειοψηφίας, τόσο του προέδρου της επιτροπής, αντιδημάρχου Δημήτρη Μπούχαλη, όσο και των συμβούλων Σωτήρη Μιχαλόπουλου και Αργύρη Κουδούνη, που κατηγόρησαν τις μειοψηφίες ότι επιδιώκουν είτε «να ανοίξει και πάλι η Μαραθόλακκα» είτε «να φέρουν και πάλι τα σκουπίδια στους δρόμους της Καλαμάτας» με συνέπειες για τη δημόσια υγεία, όπως είπαν.

 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΚΟΡΩΠΙ

Είναι χαρακτηριστικό, ωστόσο, ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Γιάννης Καμβυσίδης επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Παραδέχθηκε, πάντως -μετά από επίμονες ερωτήσεις της μειοψηφίας- ότι τα απορρίμματα μεταφέρονται, μεταξύ άλλων, στο Μεσολόγγι και στο Κορωπί, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ο νόμος δεν επιτρέπει την «εξαγωγή» απορριμμάτων από την μια Περιφέρεια στην άλλη.

Ο Δ. Φαββατάς -όπως και οι άλλοι σύμβουλοι της μειοψηφίας- ζήτησαν να προσκομιστούν παραστατικά που να πιστοποιούν τη διάθεση των απορριμμάτων σε νόμιμους χώρους, αλλά το αίτημα αυτό δεν ικανοποιήθηκε. Ο Γ. Καμβυσίδης αντέτεινε να επισκεφθούν την υπηρεσία καθαριότητας για να τα δουν, αρνήθηκε ωστόσο να διαθέσει φωτοτυπίες των επίμαχων εγγράφων.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας -καθώς και ο συνάδελφός του των οικονομικών- επιχειρηματολόγησαν υπέρ της ακολουθούμενης πρακτικής λέγοντας ότι μέχρι να υλοποιηθεί η προσωρινή διαχείριση δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να απομακρύνονται τα σκουπίδια. Υποστήριξαν δε ότι το κόστος της μεταφοράς είναι το μικρότερο μεταξύ των υπόλοιπων δήμων της χώρας που επίσης απομακρύνουν τα σκουπίδια μέσω εργολάβων.

 

ΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος σύσκεψη για τη διάθεση πιστώσεων ώστε να γίνει η προμήθεια των μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στο Παλιοροβούνι για την προσωρινή διαχείριση.

Δήλωσε ακόμα, ότι σήμερα αναμένεται να έλθει στην Καλαμάτα εκπρόσωπος εταιρείας που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει μονάδα παραγωγής βιοαερίου, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα εκπρόσωπος εταιρείας προκειμένου να παρουσιάσει κινητό σταθμό μεταφόρτωσης.

Οχι λίγες φορές, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε, καθώς οι ερωτήσεις των συμβούλων της μειοψηφίας ήταν φανερό ότι εκνεύριζαν ορισμένους της πλειοψηφίας. «Το ζήτημά σας είναι να πούμε πού πάνε; Εκεί που τα πάει όλη η Ελλάδα. Τι θέλετε δηλαδή, να μας πιάσει χολέρα; Να ξανανοίξει η Μαραθόλακκα;» είπε ο Αργύρης Κουδούνης μετά από ερώτηση του Στ. Μπεχράκη, ενώ ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος επιτέθηκε στον Δ. Φαββατά, ζητώντας να κάνει πιο… κόσμια αντιπολίτευση.

«Προτείναμε την επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ και πήραμε το κόστος γι’ αυτό. Εσείς την κρατάτε κλειστή για δέκα ψηφοφόρους. Χρόνια ζητάμε την έκθεση για το δήθεν υπέρογκο κόστος του εκσυγχρονισμού της και το ρίχνετε στην ''παλαβή''» είπε από την πλευρά του ο Στ. Μπεχράκης.

Σχόλια  

0 # Περδικέας Αριστείδης, Αθήνα 26-10-2012 05:09
Πρεπει να συνειδητοποιησε τε επιτελους οτι η επαναλειτουργια της Μολακ αφορα την ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Αν μπορουσαμε να επαναλειτουργησ ουμε την ΜΟΛΑΚ θα γλυτωναμε πανω απο το 70% των σκουπιδιων.
Αυτου του τυπου η κομποστοποιηση ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ , ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ...ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ .
Η περιοχη σας εχει υποστει περιβαλλοντικες καταστροφες απο
α. τα ελαιουργεια β. απο τις ανεξελεγκτες χωματερες στο παρελθον και στο παρον γ. απο λαμογια της περιοχης μας που διελυσαν την ΜΟΛΑΚ και αντι να κομποστοποιει οργανικα την κανανε χαβουζα (ΕΠΑΝΑΛAΜΑΒΑΝΟΥ ΜΕ Η ΜΟΛΑΚ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, γι αυτο το πραγμα ειναι φτιαγμενη) γ. απο την ασυστολη χρηση χημικων στα χωραφια απο τους ιδιους τους αγροτες.
σταματηστε να λετε ανακριβειες ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ" ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΟΛΑΚ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ. ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ 28-10-2012 08:06
Για το πάρκο της Καλαμάτας (ΟΣΕ) έχετε καμιά πρόταση? Ή απλώς θα υποστούμε την κατάληψή του από τους λαθρομεταναστες και τους γύφτους? Βέβαια, οι πολιτικοί δεν διασχίζουν το πάρκο, καθώς δεν προσφέρει ευκαιρίες προβολής. Για εμάς του υπόλοιπους, υπάρχει περίπτωση να μας δοθεί η ευκαιρία, να πάμε τα παιδιά μας σε ένα καθαρο και ασφαλές πάρκο?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER