Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 13:03

Σε δυο χρόνια η πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον
Σε δυο χρόνια η πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα

Παμψηφεί ενέκρινε στην χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, τους όρους του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής στο Ασπρόχωμα.

Οπως εκτίμησε δε η διευθύντρια Πολεοδομίας Παναγιώτα Κουράκλη, «στην καλύτερη περίπτωση, η σύμβαση θα έχει υπογραφεί σε 4 μήνες, ενώ σε 2 χρόνια θα μπορεί να γίνει η κύρωση της πράξης εφαρμογής».

Η εξέλιξη αυτή έγινε δυνατή καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος -που είχε αναθέσει την μελέτη από το 1995- έλυσε τη σύμβασή του με τους προηγούμενους μελετητές, οι οποίοι είχαν αναλάβει «πακέτο» και την πράξη εφαρμογής.

Η προεκτιμώμενη αμοιβή για τη μελέτη που προκήρυξε ο Δήμος Καλαμάτας ανέρχεται σε 444.669 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, με τον μελετητή να καλείται να ολοκληρώσει -μέσα σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης- τα τοπογραφικά και τα πολεοδομικά στοιχεία που ζητεί ο δήμος.

Η διευθύντρια πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει ήδη προμηθευτεί από το Κτηματολόγιο τα νέα κτηματολογικά στοιχεία, τα οποία ο μελετητής θα πρέπει να ενσωματώσει στην εργασία του. Εξήγησε δε ότι η πράξη εφαρμογής -άρα και οι εισφορές σε γη και χρήμα- αφορά στις επεκτάσεις του σχεδίου και όχι τον παλιό οικισμό του Ασπροχώματος.

Παράλληλα εξήγησε ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό το νέο καθεστώς που περιλαμβάνει και την κατάθεση οικονομικών προσφορών, εκτός από τα δικαιολογητικά που έτσι κι αλλιώς υποχρεώνονται να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ο Στ. Μπεχράκης, όπως και ο Θ. Μπρεδήμας, μετέφεραν στην επιτροπή πληροφορίες ότι οι αρχικοί μελετητές φέρεται να έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη της πράξης εφαρμογής και πρότειναν να επικοινωνήσει μαζί τους η δημοτική αρχή.

Από την πλευρά της η Π. Κουράκλη είπε ότι με δεδομένη την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι εν λόγω μελετητές μπορούν επίσης να λάβουν μέρος, καταθέτοντας προσφορά.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER