Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 09:11

Σε Facebook και Twitter ο Δήμος Καλαμάτας. Με κλειδωμένα τα... σχόλια

Γράφτηκε από τον
Σε Facebook και Twitter ο Δήμος Καλαμάτας. Με κλειδωμένα τα... σχόλια

Είσοδο στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκεκριμένα στο Facebook και στο Twitter, θα κάνει ο Δήμος Καλαμάτας. Στη σχετική ανακοίνωση προέβη χθες ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος - ο οποίος μετείχε πρόσφατα σε σύσκεψη για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που έγινε στο Δημαρχείο. Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Θ. Ηλιόπουλο, «η ευρεία χρήση των social media καθιστά σκόπιμη την καταχώριση του Δήμου Καλαμάτας καταρχήν στο Facebook και το Twitter». Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι η καταχώριση δεν θα έχει κόστος, καθώς θα γίνει από το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών του δήμου.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν θα είναι δυνατός ο σχολιασμός των αναρτήσεων του δήμου, καθώς κάτι τέτοιο -όπως είπε ο Θ. Ηλιόπουλος- θα απαιτούσε την αποκλειστική απασχόληση ορισμένων ατόμων μόνο με αυτό το αντικείμενο.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει και η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του δήμου, η οποία -όπως είπε- «θα είναι ανανεωμένη αισθητικά, ιδίως όμως θα ανανεωθεί από άποψη περιεχομένου, με νέες υπηρεσίες και λειτουργίες». Εκτίμησε δε, ότι η νέα ιστοσελίδα θα είναι έτοιμη την Πρωτοχρονιά.

 

ΚΑΙ ΙΝΤΡΑΝΕΤ

Ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι στο εξής η διακίνηση της εσωτερικής αλληλογραφίας στο Δήμο Καλαμάτας θα γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς η δημοτική αρχή επιδιώκει να καταργήσει το χαρτοβασίλειο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Θ. Ηλιόπουλος.

Παράλληλα ανακοίνωσε και τη δημιουργία εσωτερικού δικτύου (Intranet) στον δήμο, που θα προορίζεται για την ενημέρωση του προσωπικού των υπηρεσιών του και την ανταλλαγή εγγράφων.

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ειδικότερα ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και μείωση της γραφειοκρατίας.

Γνωστοποίησε επίσης ο Θ. Ηλιόπουλος ότι προσεχώς θα κινηθούν από τον Δήμο Καλαμάτας οι διαδικασίες για τη χορήγηση ηλεκτρονικής υπογραφής.

 

 


NEWSLETTER