Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 10:13

Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο: Αστήρικτες οι απόψεις Νίκα για τη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την

 

Αστήριχτες χαρακτηρίζει η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο τις απόψεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα «περί υποκινούμενων που ήθελαν να τον βλάψουν» σχετικά με τα σκουπίδια και το θέμα της Μαραθόλακκας.

Στην μακροσκελή της ανακοίνωση, η Ομάδα επισημαίνει παράλληλα ότι ο δήμαρχος «υπεκφεύγει τεχνηέντως στα ερωτήματα των δημοσιογράφων και απαντάει όπως αυτός θέλει» και παραθέτει σειρά ερωτημάτων, στις οποίες ξεδιπλώνεται όλο το ιστορικό της χωματερής στον Ταΰγετο, αλλά και τις προσωπικές συνέπειες που είχε για μέλη της ομάδας η υπόθεση αυτή.

«Κατηγορίες από αυτούς που έχουν μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση με τα σκουπίδια δεν δεχόμαστε» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Ομάδας.

Οπως διευκρινίζουν δε στην ανακοίνωσή τους, ο δήμαρχος Καλαμάτας «μας αναγκάζει να του απαντήσουμε, όχι τόσο για ''να πληροφορηθεί'' αυτός για το ακριβές των δηλώσεών του, αλλά για να μάθει ο κόσμος της περιοχής μας το πώς φτάσαμε σήμερα σε αυτά που η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο προέβλεπε και δημοσίευε από το 2008» .

Καταλήγοντας, η Ομάδα παραθέτει -«για να μην ξεχνιόμαστε» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει-, «συνοπτικά τα στοιχεία για τον αγώνα της προκειμένου να κλείσουν οι 2 χωματερές Μαραθόλακκας. Αν υπήρχαν κάποιοι ''καθοδηγούμενοι'', πόσο βλάκες θα ήταν για να κάνουν αυτά που έκαναν, αλλά και αν χρειαστεί να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα:

Η χωματερή Μαραθόλακκας Ταϋγέτου στήθηκε στις 23-11-2003.

Κάποιοι που δεν ξέρουν προτείνουν να ξαναλειτουργήσει α) μετά από 9 χρόνια λειτουργίας της, β) 8 αποφάσεις για το κλείσιμό της, γ) 350.000 τόνους σύμμεικτα σκουπίδια που σαπίζουν και κάθε στιγμή υπάρχει κίνδυνος να φουντώσει ο Ταΰγετος, δ) 300.000 τόνους βιοαέριο-μπουρλότο να εκραγεί, ε) 19 φορές στα δικαστήρια για να κλείσει, στ) Χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους του ΠΑ.ΚΟ.Ε. στην Αθήνα και παράβολα για νομική στήριξη της προσφυγής στο ΣτΕ, ζ) 3.134 υπογραφές στο Διαδίκτυο για το κλείσιμο της χωματερής, η) 4 φορές καταλήψεις (συνολικά 24 ημέρες), θ) 6 παρατάσεις λειτουργίας της, ι) Χιλιάδες παρατημένα δέματα από την εταιρεία RAM, ια) Xιλιάδες χαμένες ώρες εργασίας από κατοίκους του Ταϋγέτου και πολίτες της Καλαμάτας στα δικαστήρια για την υποστήριξη του αγώνα, ιβ) Ψέματα - υποσχέσεις - συκοφαντίες- δολοπλοκίες σε έναν δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα.