Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 09:59

Προτάσεις του δήμου για πολεοδόμηση Κηπούπολης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προτάσεις του δήμου για πολεοδόμηση Κηπούπολης

Την επίσπευση των διαδικασιών για την πολεοδομική μελέτη της Κηπούπολης ζητεί ο Δήμος Καλαμάτας με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Με το εν λόγω έγγραφό του, ο δήμος καλεί την πιο πάνω Διεύθυνση του υπουργείου ΠΕΚΑ να επανεξετάσει τις θέσεις του όσον αφορά, αφ’ ενός στην αρτιότητα των οικοπέδων στη συγκεκριμένη περιοχή, αφ’ ετέρου δε στη χωροθέτηση της βασικής κεντρικής πλατείας.

Ειδικότερα, από το Δήμο Καλαμάτας ζητείται να υιοθετηθεί η πρότασή του για μέγιστη αρτιότητα 600 τ.μ. αντί των 1.000 τ.μ. που υποδεικνύει το ΥΠΕΚΑ. Η πρόταση του υπουργείου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμος, «στηρίζεται στην μη πυκνή κατάτμηση των οικοπέδων της περιοχής, με αναφορά ότι το 87,5% του συνόλου των ιδιοκτησιών είναι πάνω από 1.000 τ.μ.».

Ομως ο δήμος επικαλείται την επικαιροποίηση των κτηματολογικών στοιχείων στην οποία προέβη -αξιοποιώντας την βάση δεδομένων της «Κτηματολόγιο» Α.Ε.- προκειμένου να υπολογίσει την εισφορά των ιδιοκτητών.

Οπως επισημαίνει στο έγγραφό του προς το υπουργείο ο Δήμος Καλαμάτας, «στον τομέα με τη μεγάλη αρτιότητα (που προτείνονται 1.000 τ.μ.) υπάρχουν συνολικά 126 οικόπεδα, που είναι αυτοτελή και όχι συνεχόμενα τμήματα των ήδη εντός του παλαιού σχεδίου οικοπέδων. Από αυτά, τα 19 -μετά την αφαίρεση της εισφοράς σε γη- απομένουν μικρότερα των 300 τ,μ. και θα πρέπει ή να προσκυρωθούν ή να συνενωθούν. Από τα υπόλοιπα 107, τα 24 θα έχουν τελική επιφάνεια μεταξύ 300 και 600 τ.μ. και τα 23 μεταξύ 600 και 1.000 τ.μ. Δηλαδή, τα 47 από τα 107 οικόπεδα, μετά την αφαίρεση της εισφοράς σε γη θα είναι κάτω των 1.000 τ.μ.».

Επιπλέον, ο δήμος παρατηρεί ότι και αυτά τα 47 οικόπεδα, «δεν είναι συγκεντρωμένα σε μια περιοχή, ώστε να αποτελέσουν ίδιο τομέα όρων δόμησης».

Εξ άλλου, αναφορικά με τη χωροθέτηση της βασικής κεντρικής πλατείας, ο δήμος διαφωνεί με την εναλλακτική πρόταση του ΥΠΕΚΑ και υιοθετεί την πρόταση του μελετητή -πλατεία στη συμβολή της Κοραή (η οποία λογίζεται ως βασικός πεζόδρομος στον άξονα ανατολή - δύση) με τον βασικό πεζόδρομο της Κηπούπολης στον άξονα βορράς - νότος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER