Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 09:12

Στη βράβευση Θέμελη στις 10 Νοεμβρίου στο Βατικανό ο Στ. Αναστασόπουλος

Γράφτηκε από την
Στη βράβευση Θέμελη στις 10 Νοεμβρίου στο Βατικανό ο Στ. Αναστασόπουλος

Στην τελετή βράβευσης του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Βατικανό, θα παραβρίσκεται ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Ο δήμαρχος θα αναχωρήσει στις 8 του μήνα για την Ιταλία και θα επιστρέψει στις 11. Στη διάρκεια της παραμονής του θα δώσει το παρών στην τελετή βράβευσης του Π. Θέμελη με το “Ειδικό βραβείο για την Αρχαιολογία”, που θα του απονείμει η Επιτροπή του Διεθνούς Βραβείου “Giuseppe Sciacca”. 

Επίσης, ο Στ. Αναστασόπουλος θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο του Carpineto Romano, Quirino Briganti, προκειμένου να συσφιχθούν οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τις δύο πόλεις σε ιστορικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και να αναπτυχθούν προϋποθέσεις συνεργασίας.  

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μεσσήνης πρόκειται να συναντηθεί στη Ρώμη με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Ομίλου Οικονομικού Σκοπού "Marco Polo", ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες ένταξης δράσεων της αδελφοποίησης του Δήμου Μεσσήνης και της Messina της Ιταλίας, στο πρόγραμμα "Marco Polo" για την αδελφοποίηση των πόλεων.


NEWSLETTER