Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 09:41

Παναγιώτης Νίκας: "Να τελειώνουμε με το Παραδείσια - Τσάκωνα"

Γράφτηκε από τον

 

Καλώ το υπουργείο Υποδομών να τελειώνει με την παράδοση του Παραδείσια - Τσακώνα, γιατί δεν εγγυώμαι πόσο ακόμα θα περιμένουν οι πολίτες για να ανοίξουν τις πόρτες και να αρχίσουν να κυκλοφορούν στο δρόμο. 

Με την πιο πάνω φράση ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επισήμανε χθες ότι η υπομονή των Μεσσήνιων έχει αρχίσει να εξαντλείται από τις συνεχείς αναβολές και προσκόμματα στην παράδοση και του τελευταίου τμήματος του νέου αυτοκινητόδρομου -έστω και με τη παράκαμψη στη γέφυρα.

«Εχουμε κουραστεί με αυτή την ιστορία, δεν αντέχουμε άλλο να σκοτωνόμαστε στο Δερβένι. Επίσημη ενημέρωση για την καθυστέρηση στο Ελεγκτικό δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο δήμαρχος όταν ρωτήθηκε χθες σχετικά από την «Ε».

Επιπλέον, εξέφρασε αγανάκτηση για τις συνεχείς αναβολές που προκύπτουν ως προς τον καθορισμό των τιμών μονάδας για περιοχές που έχουν απαλλοτριωθεί, με συνέπεια να χρονοτριβεί το έργο του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη δήλωση του δημάρχου αποτέλεσε -όπως ενημέρωσε- η αναβολή για τον Απρίλιο του 2013 της προσδιορισμένης προχθές Δευτέρα διαδικασίας καθορισμού τιμής μονάδας σε απαλλοτριωμένη γη για τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Η εν λόγω διαδικασία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αφορούσε μία και μόνη ιδιοκτησία στην περιοχή της συμβολής της δυτικής απόληξης του νέου αυτοκινητόδρομου με τον δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί στο Εφετείο -έχει προσδιοριστεί για τις 19 Νοεμβρίου η σχετική συζήτηση- ο καθορισμός τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις του περιφερειακού από τη Σπερχογεία μέχρι τον κόμβο βορειο-ανατολικά του καπνεργοστασίου Καρέλια.