Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 08:18

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο

Γράφτηκε από την
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο που επρόκειτο να ψηφιστεί χθες από τη Βουλή.

«Με την αναβολή της συνεδρίασης δηλώνουμε την αντίθεσή μας και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Ελληνικό λαό που δεν αντέχει άλλα επαχθή μέτρα» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος Αναστάσιου Κάβουρα.

Οπως τονίζει ο ο πρόεδρος, στην αναβολή οδηγήθηκε «συνεκτιμώντας τις θέσεις, α) του δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα β) των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Σπύρου Τσιριγώτη, Ιωάννη Φουσέκη και Κώστα Παγανού, γ) συναδέλφων δημοτικών συμβούλων δ) εργαζομένων στο δήμο».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που υπαγορεύεται από το μεσοπρόθεσμο: Οδηγεί τη χώρα σε πτωχοποίηση και το λαό σε εξαθλίωση. Το κοινωνικό κράτος καταργείται και μια σειρά δομών και θεσμών που στήριξαν την ελληνική οικογένεια αφανίζονται. Με τις αποκρατικοποιήσεις – ξεπούλημα ο εθνικός μας πλούτος γίνεται βορά στους ιδιώτες και το κεφάλαιο. Κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου (ΟΠΑΠ, Λιμάνια, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ κ. α.) με προσφορά πολλών δεκαετιών στην ελληνική κοινωνία χάνουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και ξεπουλιούνται σε ιδιώτες με ευτελές τίμημα και μόνο για να ικανοποιηθούν οι επιταγές της Τρόικας και του Μνημονίου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε αδιέξοδο και εκείθεν σε αφανισμό, καθόσον σύντομα η λειτουργία  των δήμων θα είναι αδύνατη δίχως πόρους».


NEWSLETTER