Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 12:18

Παρουσίαση ενεργειών αντιμετώπισης της ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση ενεργειών αντιμετώπισης της ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα

 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων που καταδεικνύει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της ελονοσίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου το απόγευμα, από το Δήμαρχο Ευρώτα, παρουσία κλιμακίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα στη Σκάλα και χρησιμοποιώντας διαφάνειες (slides), o Γ. Γρυπιώτης παρέθεσε τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα (κυρίως μέσω αεροψεκασμών και ξεκασμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων) ως προς την καταστολή, αλλά και πρόληψη της νόσου. Η διαδρομή που έχει διανυθεί χαρακτηρίστηκε δύσκολη- επανειλημμένως άλλωστε έχει εκτεθεί η πολύ περιορισμένη κρατική βοήθεια και οι γραφειοκρατικές στρεβλώσεις, στις οποίες προσκρούει ο Δήμος Ευρώτα- αλλά προοδευτικά βελτιούμενη.

Ευχαρίστησε ωστόσο έτι μία φορά, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την αδειάλειπτη παρουσία της πλήρους εξοπλισμένης κινητής του μονάδας και φυσικά το ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό, το οποίο έχει συμβάλει τα μέγιστα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Δηλώθηκε ρητά, ότι οι προσπάθειες θα συνεχισθούν, καθώς όπως τόνισε ο κος Γρυπιώτης, οι κινήσεις και δράσεις του, έχουν γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών του και την εξασφάλιση ποιοτικών δεικτών ζωής.




NEWSLETTER