Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 12:23

Δημοτική Αναγέννηση Μεγαλόπολης: "Εικόνες εγκατάλειψης στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Μεγαλόπολης" (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Επιτροπή αποτελούμενη από μηχανικούς της Δ.Ε.Κ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφτηκε τον βιολογικό καθαρισμό της Μεγαλόπολης για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς και τα αίτια της ανύψωσης από το έδαφος κατά 1,5μ. της μιας από τις δυο δεξαμενές καθίζησης. Ζημιά, που θέτει τον βιολογικό καθαρισμό εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως έχουμε δηλώσει, δεν εμπιστευόμαστε τη συγκεκριμένη επιτροπή της Δ.Ε.Κ.Ε., γιατί είναι η ίδια υπηρεσία που με συμμετοχή και εκπροσώπου του Δήμου είχε παραλάβει οριστικά το έργο στις 30-3-2011.

Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει κακοτεχνία και οι ευθύνες είναι μεγάλες, τόσο για την κατασκευαστική εταιρεία, όσο και για την επιτροπή παραλαβής του έργου. Γι΄αυτό προτείναμε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Δήμος να αναθέσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο εργασία διερεύνησης των αιτίων ανύψωσης της δεξαμενής καθίζησης και να προχωρήσει παράλληλα στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών των υπευθύνων.

Δεν είναι μόνο η δεξαμενή καθίζησης που έχει καταστραφεί, είναι και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις τού βιολογικού καθαρισμού που εγκαταλείφτηκαν και απαξιώθηκαν.

Οι εικόνες ντροπής της πρωτοφανούς εγκατάλειψης που δημοσιοποιούμε, είναι ο αδιάψευστος  μάρτυρας για το τρόπο διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια ενός τόσου σοβαρού περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού έργου. Το συγκεκριμένο έργο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε καταφέρει να το εντάξει στο Γ΄ Κ.Π.Σ. και στοίχισε στον Ελληνικό Λαό 5.128.000,00€. Δυστυχώς όμως απαξιώθηκε και υποβαθμίστηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη σημερινή τραγική κατάσταση με υπαρκτό τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης  ζημιάς:αντλίες κατεστραμμένες, λεηλατημένα μηχανήματα, ηλεκτρικοί πίνακες πλημμυρισμένοι, πόρτες πεταμένες, σκουριασμένες βάνες και σωλήνες, δυσοσμία από τα στάσιμα λύματα.

Οι ευθύνες του κ. Μπούρα και της σημερινής Δημοτικής Αρχής που άφησαν να φτάσει σ΄αυτό το σημείο ο βιολογικός καθαρισμός είναι μεγάλες. Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι δικό τους έργο;

Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό έργο προηγούμενων δημοτικών αρχών που έχει εγκαταλειφτεί.

 

Από τη Δημοτική Αναγέννηση Μεγαλόπολης

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν μέρος του Δελτίου Τύπου