Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 08:12

Νέα ασφαλτόστρωση στην Αριστομένους ζητάει ο δήμος

Γράφτηκε από την
Νέα ασφαλτόστρωση στην Αριστομένους ζητάει ο δήμος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην αυριανή του συνεδρίαση πρόκειται να απορρίψει την ένσταση του αναδόχου του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και να ζητήσει την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα στην Αριστομένους και της Κροντήρη. Ο δήμος επιμένει στην αποκατάσταση του ασφαλτικού τάπητα, σύμφωνα με την ειδική διαταγή που είχε εκδοθεί στις 2 Αυγούστου.
Οπως σημειώνεται στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, τα δείγματα   από τον ασφαλτοτάπητα είναι βελτιωμένα κατά τον επανέλεγχο που ζήτησε ο ανάδοχος κι έγινε, «παραμένει όμως η απόκλιση από τις οριακές τιμές της κοκκομετρικής σύνθεσης του αδρανούς υλικού ως προς τη διαβάθμιση της κοκκομετρίας». Αναφέρεται, επίσης, ότι «η κοκκομετρική σύνθεση του αδρανούς υλικού του ασφαλτικού σκυροδέματος πρέπει να είναι ομαλή και να βρίσκεται εντός των οριακών τιμών της επιλεγμένης κοκκομετρικής διαβάθμισης, σύμφωνα και με τη μελέτη σύνθεσης που μας έχει προσκομίσει ο ανάδοχος».
Επισημαίνεται πως «έχει διαταχθεί καθαίρεση και απομάκρυνση του διαστρωθέντος ασφαλτοτάπητα και η ανακατασκευή του, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές της ΠΤΠ Α265 και των απαραίτητων εργαστηριακών ελέγχων», ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο ασφαλτοτάπητας είναι εκτός των ισχυουσών προδιαγραφών.


NEWSLETTER