Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 04:26

Μηχανήματα για τη μέτρηση ρύπανσης από πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μηχανήματα για τη μέτρηση ρύπανσης από πυρηνελαιουργεία

 "Ο Δήμος Οιχαλίας έχει ζητήσει και έχει πάρει τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας των δύο πυρηνελαιουργείων της περιοχής", τόνισε χθες ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης  αναφερόμενος στη λειτουργία των δύο μονάδων. Ενα θέμα που έρχεται πάλι στην επιφάνεια καθώς ξεκίνησε η νέα ελαιοκομική περίοδος.
Ο κ. Μπάμης επισήμανε ότι μετά τα όσα είχαν γίνει πέρυσι στην περιοχή, ο δήμος έχει ζητήσει από την Περιφέρεια τους περιβαλλοντικούς όρους των δύο μονάδων, τους οποίους και έχει πάρει. Κάτι το οποίο -όπως μας είπε- έχει κάνει από τον Αύγουστο. Από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε ότι καθώς ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα ελέγχου αν εφαρμόζονται οι όροι αυτοί, με έγγραφό του προς τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά είχε ζητήσει να τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα που θα κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις. Η απάντηση που έχει λάβει είναι ότι ήδη έχουν μπει τα μηχανήματα αυτά και σε τακτά χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα στέλνονται στο δήμο.
Ο δήμαρχος κατέληξε λέγοντας ότι σε αυτό το πνεύμα έχουν κινηθεί στο δήμο και γι' αυτό δεν μπορεί να βγαίνουν κάποιοι και να λένε ότι δεν έχουν πράξει τίποτα. «Δεν υπεκφεύγουμε και είμαστε παρόντες στα προβλήματα του τόπου μας» είπε χαρακτηριστικά.

Κ.Μπ.

Σχόλια  

0 # Μπαμπάτσικος 22-11-2012 11:41
Μπάμη αφού δεν μπορείς να ελέγχεις τους περιβαλλοντικού ς όρους γιατί τους ζήτησες, τα αποτελέσματα των μετρήσεων τι θα τα κάνεις ; αυτό που πρέπει να απαντήσεις είναι γιατί δεν προσφεύγεις σε προσωρινά μέτρα κατά των ρυπαντών ; Έχεις απόφαση Δημοτικού συμβουλίου προς τούτο .
Οι μέθοδοι που ακολουθείς είναι αστείοι ,είσαι μια φιγούρα που κινείται στο Δήμο χωρίς να απολαμβάνεις καμία εκτίμηση . Στην Κερατέα ο Δήμαρχος έκανε πόλεμο με κάτι που θα γινόταν και εσύ βλέπεις κάθε μέρα το έγκλημα και κάνεις το κουνέλι .Έισαι ένας ανυπόληπτος ,ανίκανος Δήμαρχος ο Δήμος δεν έχει ούτε site στο διαδίκτυο και είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που δεν έχει .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ταρζαν 23-11-2012 18:32
τα αποτελέσματα των μετρήσεων τι θα τα κάνει?? άλλο και τούτο πάλι....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # αγνωστος 24-11-2012 23:26
Αγαπητοί κύριοι, για να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα θα πρέπει να έχεις απτές αποδείξεις για τη ρύπανση και μόνο από τις μετρήσεις θα αποδείχτεί εάν τηρούνται ή όχι οι περιβαλλοντικοί όροι. Αν δεν έχεις τέτοια στοιχεία, δεν αρκεί η μυρωδιά που έρχεται στα ρουθούνια σας. Διότι η ίδια και χειρότερη μυρωδιά έρχεται στα ρουθούνια του κατοίκου π.χ. της Ελευσίνας, αλλά αυτός δεν πάει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Εκτός εάν θέλετε να πυροβολείτε χωρίς βόλια , δηλ. χωρίς αποτέλεσμα. Είναι κάτι ανάλογο σαν την ομάδα που όταν δεν έχει σύστημα, κάνει "κουτουρού" επίθεση και ό,τι βγεί.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΣΚΑΛΑΙΟΣ 26-11-2012 12:44
Καλά άμα ήταν η μαλακία μαλί θα πλέκαμε πουλόβερ .
Άγνωστε, εάν έχεις συνηθίσει να ζείς με τους βόθρους είναι ευκαιρία να έρθεις να αγοράσεις οικόπεδο στο Μελιγαλά που είναι και φτηνά ,έτσι για να μη ξεχνάς την καταγωγή σου .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER