Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 10:32

Ο Δημ. Μπούχαλης για το Δήμο Καλαμάτας: Οχι αυξήσεις τελών, μέτρα κατά οφειλετών

Γράφτηκε από τον
Ο Δημ. Μπούχαλης για το Δήμο Καλαμάτας: Οχι αυξήσεις τελών, μέτρα κατά οφειλετών

"Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να μην επιβληθεί καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, αφού ο κόσμος έχει εξαντληθεί οικονομικά" δήλωσε χθες ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Μπούχαλης.
Προκειμένου, όμως, να μείνει συνεπής στην πρόθεσή της η δημοτική αρχή θα εξακολουθήσει -και θα εντείνει- το 2013, την προσπάθειά της για είσπραξη των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, συνέχισε ο αντιδήμαρχος.
"Σε κανέναν επαγγελματία που θα οφείλει τέλη κοινοχρήστων από το 2012 δεν θα παραχωρηθεί χώρος το 2013» σημείωσε ο Δ. Μπούχαλης, αναγγέλοντας ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα γίνει μία ακόμα πρόσκληση του δήμου προς τους επαγγελματίες για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Αναφερόμενος στη γενικότερη οικονομική κατάσταση του Δήμου Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος είπε ότι εξακολουθεί να είναι δύσκολη, δεδομένου -όπως είπε- ότι οι περικοπές στις χρηματοδοτήσεις της πολιτείας φθάνουν το 70% σε σχέση με πέρυσι.
Πρόσθεσε επίσης ότι από τον Αύγουστο και μετά, κάθε δόση των ΚΑΠ είναι μειωμένη κατά 300.000 ευρώ αναφορικά  με τους προηγούμενους φετινούς μήνες. Τόνισε παράλληλα πως -αν και έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η διάθεση της ΣΑΤΑ- ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το εκτιμώμενο 1,5 εκατομμύριο που δικαιούται, ενώ κάλεσε να «ξεχάσουμε" την όποια χρηματοδότηση για έργα στο πρόγραμμα "Θησέας":
"Παρ’ όλ’ αυτά, όμως, στο τρίτο τρίμηνο του φετινού χρόνου, η δημοτική αρχή κατόρθωσε να καταβάλει πάνω από 700.000 ευρώ για οφειλές του δήμου προς τις τράπεζες και περί τα 850.000 ευρώ για οφειλές προς προμηθευτές" τόνισε ο Δ. Μπούχαλης.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος βραχνάς για το δήμο εξακολουθεί να είναι η καταβολή περίπου 2,5 εκατομμυρίων το χρόνο για τη μεταφορά των σκουπιδιών -"τη στιγμή που άλλοι δήμοι κρατούν ανοιχτές χωματερές, στην Καλαμάτα επιβάλλονται πρόστιμα για την κλειστή Μαραθόλακκα" είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER