Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 10:00

Αλευράς: Σε λάθος θέση η ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

Είναι εύλογες οι αντιδράσεις του κόσμου, επειδή η Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά δεν έχει κατασκευαστεί στην ενδεδειγμένη θέση -αλλά γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι πλέον.
Στην πιο πάνω δήλωση προέβη χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ερωτώμενος για τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής η λειτουργία πυρηνελαιουργείων στην εν λόγω ΒΙΠΕ.
Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι οι φετινές μετρήσεις ρύπων στην περιοχή της ΒΙΠΕ, από τα ειδικά όργανα που έχουν εγκατασταθεί, δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.
Πρόσθεσε πάντως ότι για πρώτη φορά, με παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας, έχει εγκατασταθεί όργανο μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων, τα στοιχεία από το οποίο -με βάση τις περυσινές μετρήσεις- έδειξε ότι η συγκέντρωση ήταν χαμηλότερη από τα επιτρεπτά όρια.
«Η Π. Ε. έχει βάλει τάξη στην ΒΙΠΕ Μελιγαλά και είναι συνεπής στο καθήκον της να ελέγχει την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τα πυρηνελαιουργεία. Οι υδρατμοί, ωστόσο, δεν είναι αντιμετωπίσιμο πρόβλημα» είπε ο Π. Αλευράς, θυμίζοντας πάντως ότι και πρόστιμα έχουν επιβληθεί, αλλά και ο σεβασμός στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας των εν λόγω μονάδων.
Β.Γ.Μ.