Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 12:35

Γιαννημάρας εναντίον Νίκα για το θέμα της Αβίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Γιαννημάρας εναντίον Νίκα για το θέμα της Αβίας

Εξηγήσεις από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για τα... περί Μανιαταρχών ζητάει με γραπτή του δήλωση πριν λίγο ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, δίνοντας έτσι συνέχεια από την πλευρά του στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ενδεχόμενο μετακίνησης της Αβίας από τη Δυτική Μάνη στην Καλαμάτα. ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση Γιαννημάρα:

"Σ' όλη μου τη ζωή λειτούργησα με συναίνεση, ανεκτικότητα και με σεβασμό στους Νόμους, τους θεσμούς και τους ανθρώπους.

Ακουσα την τοποθέτηση του κ. δημάρχου Καλαμάτας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στο θέμα το σχετικό με το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου της Αβίας και επειδή δεν πίστευα στ' αυτιά μου, στα όσα άκουσα, είμαι δε ο δήμαρχος της Δυτικής Μάνης, με αφορά το θέμα και έχω κάνει και σχετικές τοποθετήσεις, ζητώ από τον κ. δήμαρχο να ξεκαθαρίσει αν και εγώ είμαι ένας εκ των Μανιαταρχών, εκείνων που λένε ανοησίες και φωνασκώ!!!

Οσον δε αφορά τη Μάνη, έχω να πω τούτο· η Μάνη είναι ιδέα και ή την πιστεύεις και συμπορεύεσαι μαζί της ή δεν την πιστεύεις και ακολουθείς τον αντίθετο δρόμο που σε οδηγεί όμως με μαθηματική ακρίβεια από το ένα λάθος στο άλλο. Yμνο έχει ένα δημοτικό τραγούδι και όπως όλα τα σχετικά τραγούδια είναι μέρος της ζωής της Ελλάδας, αφού, είτε υμνούν ένα γεγονός, είτε έναν άνθρωπο, είτε θυμίζουν ιστορικό γεγονός, είτε θρηνούν μαρτυρικές θυσίες είτε δεν ξέρω τι άλλο που στόχο έχει, με αυτόν τον τρόπο, τη διατήρηση της Ελληνικής ιστορίας, δηλαδή τη συνέχεια της Ελλάδας, έτσι κι αυτός ο ύμνος είναι πέρα για πέρα ΕΛΛΑΔΑ".

 

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης

Δημήτριος Σ. Γιαννημάρας

Σχόλια  

0 # Σταύρος Σταθουλόπουλος 17-12-2012 23:59
Αυτό που πάνω από όλα μετράει είναι το γεγονός ότι ομόφωνα το δημοτικό διαμέρισμα της Αβίας θέλει να ενταχθεί στο Δήμο Καλαμάτας για μια σειρά από σοβαρότατους πρακτικούς λόγους στοιχειώδους καθημερινής ποιότητας ζωής (λ.χ. αποχέτευση), που δυστυχώς ο ημιορεινός Δήμος με κέντρο τη μακρυνή Καρδαμύλη αδυνατεί να αντιμετωπίσει.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER