Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 07:30

900 δημοτικοί δρόμοι έγιναν δημόσια περιουσία σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
900 δημοτικοί δρόμοι έγιναν δημόσια περιουσία σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

 

Περί τους 900 δημοτικούς δρόμους, σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, είναι χαρακτηρισμένοι ως δημόσια περιουσία στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα -από την εκτέλεση εργασιών συντήρησης μέχρι και την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Το πιο πάνω θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Χρίστος Ριζάς την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, στο υπουργείο Οικονομικών -υπό τον Αβραάμ Γουνάρη, γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του εν λόγω υπουργείου.

Στην πιο πάνω συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη, τόσο από τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), όσο και από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), επισημάνθηκε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να εγγραφούν ως δημοτική περιουσία οι πιο πάνω δρόμοι.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν, στη συντριπτική τους πλειονότητα, δρόμους σε περιοχές που -όσον αφορά στην Καλαμάτα- εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης από το 1986 και μετά:

«Για λόγους που δεν είναι απόλυτα διευκρινισμένοι -ίσως επειδή η εφαρμογή του Κτηματολογίου στην Καλαμάτα ήταν πιλοτικό πρόγραμμα, χωρίς προηγούμενη εμπειρία- έγιναν αυτά τα λάθη, για τα οποία στη συνέχεια δεν υποβλήθηκαν ούτε ενστάσεις, με συνέπεια να υφίστανται σήμερα διάφορα προβλήματα» είπε στην «Ε» ο Χρ. Ριζάς.

Ο αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι στην πρόσφατη σύσκεψη στην Αθήνα συμφωνήθηκε να έλθει στην Καλαμάτα υπάλληλος από το Κτηματολόγιο, που θα εγκατασταθεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, προκειμένου να αναλάβει να ξεκαθαρίσει τις λανθασμένες εγγραφές.

 


NEWSLETTER