Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 08:59

Σύσκεψη για τσιγγάνους Καλαμάτας και Μεσσήνης στο υπ. Εσωτερικών

Γράφτηκε από τον
Σύσκεψη για τσιγγάνους Καλαμάτας και Μεσσήνης στο υπ. Εσωτερικών

Το θέμα των τσιγγάνων στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή των δύο πόλεων, καθώς και ο τρόπος αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του καταυλισμού της Μπιρμπίτας, θα αποτελέσει αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα, στο υπουργείο Εσωτερικών, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Στη σύσκεψη, υπό τον Αγγελο Συρίγο -γενικό γραμματέα πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής- θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, καθώς και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σχετική ανακοίνωση προέβη χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισήμανε ότι η κατάσταση με τους τσιγγάνους έχει ήδη αρχίσει να γίνεται δύσκολη και οι περαιτέρω καθυστερήσεις κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν την επίλυσή της.

Ωστόσο, παρά την πιο πάνω δήλωσή του, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε χθες ότι η διοικητική αποβολή των τσιγγάνων από τα δημοτικά κτήματα στην περιοχή Παλιάμπελα της Αγίας Τριάδας θα πάρει ακόμα μία αναβολή, καθώς η εφαρμογη των σχετικών προωτοκόλλων μετατέθηκε για μετά τις γιορτές.


NEWSLETTER