Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 08:31

Συνέντευξη Γιαννημάρα για το ταξίδι του και τις προοπτικές συνεργασίες με Αυστραλία

Γράφτηκε από τον

 

Υπάρχει προοπτική συνεργασίας και σύναψης εμπορικών σχέσεων της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αυστραλία. Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, που μετείχε σε επιχειρηματική αποστολή στη μακρινή χώρα, υπό τον υπουργό Βόρειας Ελλάδας Θεόδωρο Καράογλου. Κι επεσήμανε ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αποδέχθηκε την πρότασή του, ώστε το 2014 να γίνει έτος συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αυστραλία και να οργανωθεί αποστολή με επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα και παράγοντες του πολιτισμού της Περιφέρειας.

«Στέφθηκε με επιτυχία το ταξίδι», εκτίμησε ο κ. Γιαννημάρας και πληροφόρησε ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμό της Βικτώριας, 4 βουλευτές ελληνικής καταγωγής, Αυστραλούς βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας - Αυστραλίας και άλλους βουλευτές, τον Ελληνα πρέσβη, την πρόξενο και τουρ οπερέιτορς. Ανέφερε ότι παρουσίασε την περιοχή της Δυτικής Μάνης και παρέδωσε υλικό γνωριμίας και cd, που είχε πάρει και από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Σημείωσε πως «η πιο σημαντική στιγμή ήταν η συνάντηση με τους Δυτικομανιάτες. Ηταν μια επαφή για την οποία άξιζε το ταξίδι». Μετέφερε την αγωνία τους να μάθουν για την περιοχή και τη συγκίνησή τους, καθώς πρώτη φορά δήμαρχος από τον τόπο καταγωγής τους επισκεπτόταν την Αυστραλία.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι κατά την επιστροφή του συναντήθηκε στην Καρδαμύλη με μεσσήνιους επιχειρηματίες και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη και κατέληξαν στη δημιουργία ενός  διαφημιστικού της περιοχής.

«Στην αποστολή ήταν επιχειρηματίας εμπορίας ελαιολάδου από τη Θεσσαλονίκη, που έκλεισε συμφωνίες. Η αγορά είναι ανοιχτή», παρατήρησε ο κ. Γιαννημάρας. Είπε, ακόμα, ότι εξέτασε το ζήτημα της αδελφοποίησης με δήμο της περιοχής, ενώ του ζήτησαν πληροφορίες για τη Μάνη.

Ενημέρωσε ότι σε συνεστίαση στο σπίτι της προξένου κ. Λιανίδου με 200 άτομα - πολλοί από τους οποίους επιχειρηματίες, συζήτησε με την πρόξενο και του επεσήμανε πως πρέπει να επαναληφθεί μια τέτοια πορεία στην Αυστραλία, εντοπισμένη σε μεγαλύτερο επίπεδο, επίπεδο Περιφέρειας.