Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 04:52

Αιτιολόγηση της ψήφου για τον προλιμένα ζητεί ο Νίκας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αιτιολόγηση της ψήφου για τον προλιμένα ζητεί ο Νίκας

Γραπτή ενημέρωση προτίθεται να ζητήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ακόμα και από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, για τις αρνητικές ψήφους των εκπροσώπων τους στο Λιμενικό Ταμείο, όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη από το δήμο ανάπλαση του χερσαίου χώρου του προλιμένα.
«Θέλω να γνωρίζω αν η αρνητική ψήφος των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου απηχεί την άποψη των φορέων τους ή την προσωπική τους. Οπως θα ήθελα να γνωρίζω επίσης αν και ο αξιωματικός του Λιμενικού ψήφισε αρνητικά κατ’ εντολήν» δήλωσε ειδικότερα ο Π. Νίκας, εμφανώς ενοχλημένος από την απόρριψη της πρότασης του δήμου.
Επιπλέον βεβαίωσε ότι εκτός από τις επίσημες δικές του επιστολές -στα προεδρεία του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου, αλλά και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- θα κινηθεί από το Δήμο Καλαμάτας η διαδικασία των προσφυγών εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης, τόσο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, «είναι ατυχές που δεν έχει λειτουργήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο». Συμπλήρωσε δε ότι η μη ανάπλαση θα αφήσει τον χερσαίο χώρο στον προλιμένα «σε άθλια κατάσταση, που αποτελεί δυσφήμηση για την Καλαμάτα» - για να καταλήξει ότι λόγος γίνεται για ήπια παρέμβαση στην περιοχή μέσα από μια εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, μελέτη.
Β.Γ.Μ.

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER