Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 04:42

Για την αυξανόμενη εγκληματικότητα των τσιγγάνων: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Για την αυξανόμενη εγκληματικότητα των τσιγγάνων: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Το μεγάλο πρόβλημα της τσιγγάνικης εγκληματικότητας στο Δήμο Μεσσήνης επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά, χθες στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση τσιγγάνων σε κατοίκους της Πιλαλίστρας μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων του δήμου λόγω της ύπαρξης πολλών καταυλισμών τσιγγάνων. Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η εγκληματικότητα των τσιγγάνων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες κι εμποδίζει την ανάπτυξη. Τόνισε δε και την ανάγκη να αναπτυχθούν δράσεις για την κοινωνική τους ένταξη.
Από τη μεριά του ο ταξίαρχος Β. Γεωργακόπουλος μίλησε για αύξηση της εγκληματικότητας των τσιγγάνων το τελευταίο διάστημα και είπε πως η Αστυνομία σχεδιάζει διαρκώς με στόχο την αντιμετώπισή της. Διαβεβαίωσε πως θα γίνουν εντονότερες προσπάθειες για να επιβληθεί η τάξη και να νιώσουν ασφαλείς οι πολίτες και δεσμεύτηκε για εντατικοποίηση των ελέγχων.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Πιλαλίστρας Παναγιώτης Αποστολόπουλος, που είχε εμπλακεί στο περιστατικό, είπε πως δέχεται απειλές κι εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη συνέχεια, ζητώντας να ληφθούν μέτρα.
Το λόγο πήραν και οι επικεφαλής μειοψηφιών του Δ.Σ. Νίκος Τζώρτζης, Κώστας Σπυρόπουλος και Κώστας Αποστολόπουλος.
Ο ταξίαρχος Β. Γεωργακόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό και ουσιαστικά απαντώντας στις διαμαρτυρίες που έχουν υπάρξει σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας, παρατήρησε πως: "Στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν 4 αστυνομικοί, κλήθηκαν ενισχυτικές δυνάμεις, πήγαν 2 επιχειρησιακές ομάδες και όταν έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα είχαν ανακληθεί οι μηνύσεις. Δηλαδή δεν υπήρχαν αδικήματα. Παρά ταύτα, διενήργησαν προσαγωγές, όλη τη νύχτα, αλλά δεν υπήρχαν αδικήματα για να γίνουν συλλήψεις επειδή ανακλήθηκαν οι μηνύσεις και από τις δύο πλευρές".

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τους βουλευτές του νομού, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Αστ. Διεύθυνση Μεσσηνίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Καταγγέλλουμε με οργή τo πρόσφατο περιστατικό προπηλακισμού και ξυλοδαρμού δημοτών μας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Πιλαλίστρας του Δήμου Μεσσήνης, που έλαβε χώρα εντός και εκτός του Α.Τ Μεσσήνης από οργανωμένη πολυπληθή ομάδα αθιγγάνων, οι οποίοι κατέλυσαν κάθε έννοια δικαίου και σεβασμού στο θεσμό της δικαιοσύνης.   
Το περιστατικό αυτό είναι το αποκορύφωμα της ασυδοσίας και της ανυπακοής της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας στη δημοκρατική μας νομιμότητα.
Οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης είναι παντελώς ανυπεράσπιστοι και έρμαια στις διαθέσεις των εποχούμενων συνήθως αθιγγάνων. Οι παρανομούντες αθίγγανοι κυρίως με τα αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας (δημόσιας και ιδιωτικής), ζημιώνουν σοβαρά τους πληττόμενους ήδη από την οικονομική κρίση δημότες μας και διασπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια.
Ως εκ τούτου αποφασίζουμε και απαιτούμε ομόφωνα:
- Την άμεση παράσταση του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το δήμαρχο Μεσσήνης στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
- Την άμεση ενίσχυση της οργανικής δύναμης των αστυνομικών τμημάτων του δήμου.
- Την εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων στην έδρα και την περιφέρεια του δήμου μας των ειδικών αστυνομικών ομάδων (ΟΠΚΕ –ΔΙΑΣ-Σ)".

Κ.Δ.


NEWSLETTER