Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 14:34

Ο Κώστας Ταλούμης νέος πρόεδρος Δ.Σ. Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Ο Κώστας Ταλούμης νέος πρόεδρος Δ.Σ. Τρίπολης

 Με αφορμή την εκλογή του Κώστα Ταλούμη στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιο Τρίπολης ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: "O κ. Ταλούμης έχει την μεγαλύτερη διαδρομή από οποιονδήποτε αυτοδιοικητικό στην Αρκαδία . Είναι 27 χρόνια ενεργός δημοτικός σύμβουλος και η πρώτη του εκλογή ήταν σε πολύ μικρή ηλικία ,το 1975, στις πρώτες εκλογές μετά την μεταπολίτευση. Σε μια περίοδο που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την πορεία της αυτοδιοίκησης , η παρουσία του Κώστα Ταλούμη στην Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου σηματοδοτεί ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο, ενωμένο, πέρα και πάνω από όποιες παρατάξεις θα δώσει την μάχη ώστε η αυτοδιοίκηση στην Τρίπολη, την Αρκαδία, την Πελοπόννησο να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης μπορεί να δώσει την απάντηση στο αδιέξοδο που έχει φτάσει η χώρα μας . Πολύ απλά αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι παρά τις μεγάλες περικοπές της τελευταίας τριετίας που αγγίζουν το 55 με 60 % στους πόρους αυτοδιοίκησης συνεχίζουμε να λειτουργούμε και δήμοι που ήταν και παραμένουν νοικοκυρεμένοι , όπως και ο δικός μας Δήμος μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε πολλά προβλήματα και ιδιαίτερα στα κοινωνικά θέματα που παρουσιάζονται ιδιαίτερα οξυμένα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Αυτό θέλει να σηματοδοτήσει η παρουσία του Κώστα Ταλούμη και η δική μου πρόταση που έγινε αποδεκτή από αυτόν και τον ευχαριστώ αλλά έγινε και σχεδόν ομόφωνα από ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο στη θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου".

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Κώστας Ταλούμης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο μας Γιάννη Σμυρνιώτη , ο οποίος με πρότεινε για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μια θέση πάρα πολύ σοβαρή για τη λειτουργία του Δήμου μας. Στα νέα μου καθήκοντα πιστεύω ότι θα τα καταφέρω με τη βοήθεια των δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου ούτως ώστε να λειτουργήσουμε για το καλό της πόλης όσο το δυνατόν καλύτερα . Ο Καλλικράτης μας έχει δείξει ότι είναι δύσκολος και για αυτό το λόγο θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Ο Γιάννης Μπόζος , ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά κοινή ομολογία πέτυχε στη διετία αυτή και εύχομαι να ακολουθήσω και εγώ τα βήματα του ,να είμαι και εγώ από αυτούς που θα προσφέρουν πάρα πολλά στη Δήμο μας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες για την έρρυθμη λειτουργία του και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια γι αυτό.


Όσον αφορά τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου σχεδόν έχει τελειώσει και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα το φέρουμε προς ψήφιση. Νόμιζω ότι είναι τυπικό το θέμα ,άλλωστε ξέρουμε πως λειτουργεί το δημοτικό Συμβούλιο.

Προσπαθώ και θα προσπαθώ να βοηθάω την πόλη μου από όποιο μετερίζι και αν είναι. Τα χρέη που είχα παλιά σαν αντιδήμαρχος δε θα τα εκτελώ πλέον γιατί δε θα χω αρμοδιότητα και υπογραφή αλλά θα βοηθάω τους καινούργιους αντιδημάρχους όσο μπορώ περισσότερο. Όλοι μας άλλωστε έχουμε ένα κοινό σκοπό , να λειτουργούμε για το καλό του τόπου μας.»




NEWSLETTER