Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 11:46

Οι στόχοι Σμυρνιώτη για το 2013

Γράφτηκε από την
Οι στόχοι Σμυρνιώτη για το 2013

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε αναφέρθηκε σε στόχους της Δημοτικής Αρχής για το 2013 ενώ επεσήμανε :

"Δεν θα αφήσουμε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο να πάει χαμένο και να μην αξιοποιηθεί προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Πρωταρχικός στόχος μας είναι από την κοινωνική πολιτική να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, καθώς χωρίς κοινωνική συνοχή δε μπορεί να πραγματοποιηθεί τίποτα. Yπάρχουν ωστόσο και ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που δεν αφορούν μόνο την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση., όπως το θέμα των απορριμμάτων. Κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να βρεθούν πρακτικές λύσεις και να μη συνεχίσουμε να θεωρητικολογούμε , όπως γινόταν για αρκετά χρόνια. Είμαστε σε καλό δρόμο και για το λόγο αυτό ζητώ μια κατανόηση από τους συνδημότες μας για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της εποχής και της περιοχής .

Γνωρίζετε ότι η Πελοπόννησος είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που δεν έχει νόμιμο χώρο διάθεσης των απορριμμάτων με μόνη εξαίρεση αυτόν τον ΧΥΤΑ στο Κιάτο ο οποίος είναι υπερκορεσμένος . Ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την οριστική επίλυση του προβλήματος και θα έχουμε μια εφικτή προσωρινή λύση. Μέσα σε ένα με δυο μήνες θα είμαστε έτοιμοι ώστε να λειτουργήσει ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης και πιστεύω ότι σε συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια όσο και με τα συναρμόδια Υπουργεία θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να λυθεί επιτέλους αυτό το τόσο σοβαρό θέμα των απορριμμάτων.

Η πολιτική βούληση υπάρχει όσον αφορά το Δήμο Τρίπολης και ευελπιστώ ότι δε θα μείνουμε σε κοντόφθαλμες λογικές άλλων εποχών που οδήγησαν εδώ που οδήγησαν το θέμα αλλά θα συνεργαστούμε με όλους ώστε να βρεθούν λύσεις. Ένας ακόμη στόχος μας είναι να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα , έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ παράλληλα θα λύσουμε χρόνια προβλήματα υποδομών .Μιλάω συγκεκριμένα για έργα ύδρευσης καθώς επιχειρείται να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ,τόσο ως Δήμος όσο σαν ΔΕΥΑΤ και ως Σύνδεσμος Μεθυδρίου .

Θέλουμε να προχωρήσουμε σε εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών με πρώτο και κύριο αυτό το έργο που εντάξαμε ,με την έναρξη της θητείας μας, και αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας λημμάτων όπως και το δίκτυο αποχέτευσης του Λεβιδίου που είναι σε καλό δρόμο. Ήδη αναδείχτηκε ανάδοχος ως τεχνικός σύμβουλος και προχωρούμε στην αξιολόγηση των μελετών προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες και να ολοκληρωθούν οι αναπλάσεις .Φυσικά θα κάνουμε και μια μεγάλη προσπάθεια στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας είτε με την προώθηση έργων ανανεώσιμων πηγών σε σχολεία, σε δημόσια κτίρια αλλά και στον δημοτικό φωτισμό .

Δεν θα αφήσουμε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο να πάει χαμένο και να μην αξιοποιηθεί προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.




NEWSLETTER