Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 21:08

Πρόεδρος μέσω... Καλλικράτη στη Δυτική Μάνη

Γράφτηκε από την

Ο “Καλλικράτης” ανέδειξε προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνης σήμερα το απόγευμα, καθώς οι προταθέντες σύμβουλοι και κυρίως για τη θέση του προέδρου η Παναγιώτα Γιαννακέα δε συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία. Από τους 13 συμβούλους της πλειοψηφίας, την κ. Γιαννακέα ψήφισαν μετά από 3 ψηφοφορίες μόλις οι 9. Τέσσερις σύμβουλοι διαφώνησαν με την επιλογή του δημάρχου Δημήτρη Γιαννημάρα κι επέμειναν έως το τέλος. Ετσι πρόεδρος εξελέγη ο πλειοψηφών (ο πρώτος σε ψήφους) σύμβουλος στις εκλογές του 2010, ο Γιώργος Τσιμικλής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. διήρκεσε 5,5 περίπου ώρες.

Με τον ίδιο τρόπο αναδείχθηκαν ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Κοζομπόλης, ως πλειοψηφών σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας ο Χρήστος Λυμπερέας, δεύτερος σε σταυρούς σύμβουλος της πλειοψηφίας. Για τη θέση του αντιπροέδρου είχε προταθεί ο Γιώργος Τζανετέας και του γραμματέα ο Σταύρος Γ. Βαβαρούτσος, της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας.

Ιδιο κλίμα επικράτησε και στη διαδικασία εκλογής της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς χρειάστηκαν 3 ψηφοφορίες για την ανάδειξη των μελών της. Εξελέγησαν οι Χρήστος Λυμπερέας, Χρήστος Κισκήρας, Φώτης Περδικέας, Σωτήρης Ζαχαρέας (από την πλειοψηφία), Βασίλης Κοζομπόλης (μείζων μειοψηφία) και Δημήτρης Κατσικέας (πρώτη ελάσσων μειοψηφία). Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι Καλλιόπη Μπαρμπετσέα, Σταύρος Σωτ. Βαβαρούτσος, Γιώργος Γκούζος και Κώστας Λαμπρινέας. Ο κ. Γκούζος επικράτησε στην κλήρωση του Αλέξη Ρουτζούνη, με τον οποίο είχαν ισοψηφήσει.

Γ.Σ.