Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 08:22

Ο Νίκας ζήτησε από τον Βρούτση: Βοήθεια από το υπουργείο για αποβολή των τσιγγάνων

Γράφτηκε από την

Ο ΝΙΚΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ


Την κινητοποίηση από το υπουργείο Εργασίας της διαδικασίας για την διοικητική αποβολή των τσιγγάνων από το χώρο του τ. ΟΕΚ στα Παλιάμπελα της Αγίας Τριάδας ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, με τον οποίον συναντήθηκε στην Αθήνα, προχθές Δευτέρα.
Ο δήμαρχος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στον επίμαχο χώρο -ο οποίος έχει περιέλθει πλέον στον ΟΑΕΔ- υπάρχουν καταληψίες τσιγγάνοι, οι οποίοι θα πρέπει να υποχρεωθούν να αποχωρήσουν.
Στην ίδια συνάντηση, ο Π. Νίκας συζήτησε με τον υπουργό το θέμα της επιστροφής στον Δήμο Καλαμάτας έκτασης, περίπου 20 στρεμμάτων, στα Πλακωτά. Η εν λόγω έκταση είχε δοθεί από το δήμο το 1991 στο υπουργείο Πρόνοιας για ανέγερση λαϊκών πολυκατοικιών.
Παράλληλα, ο δήμαρχος ζήτησε από τον Γ. Βρούτση να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης των κοινωνικών δομών του Δήμου Καλαμάτας (Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Συσσίτιο) σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου οι δομές αυτές να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Τέλος, με τον υπουργό Εργασίας ο Π. Νίκας συζήτησε και τη δυνατότητα λειτουργίας της κατασκήνωσης της Αγίας Μαρίνας, το 2013.