Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 09:03

Ο Νίκας υποστηρίζει ότι λόγω... γέφυρας, "δεν γυρίζει" το στοίχημα του περιφερειακού

Γράφτηκε από τον

Ο περιφερειακός της Καλαμάτας είναι ένα στοίχημα που κερδήθηκε και θα ολοκληρωθεί, λόγω της… γέφυρας, που οσονούπω τελειώνει η κατασκευή της.

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση της «Ε» σχετικά με τις επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει στελέχη του υπουργείου Υποδομών για το μέλλον του έργου, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων σε ορισμένες απαλλοτριώσεις.

 

«Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα σταματήσουν το έργο», συνέχισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως «ό,τι και να γίνει το έργο θα τελειώσει κι αυτό το βεβαιώνει η γέφυρα». Και αναρωτήθηκε, για πόσον καιρό μερικές ελιές και μερικές πορτοκαλιές -με όποια συναισθηματική και οικονομική αξία για τους ιδιοκτήτες τους- μπορούν να καθυστερούν ένα τέτοιο σημαντικό έργο για την πόλη.

Ο δήμαρχος είπε ότι οι καθυστερήσεις έχουν προκύψει ουσιαστικά λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών τους τελευταίους μήνες, οι οποίες είχαν ως συνέπεια να αναβληθούν επανειλημμένα οι διαδικασίες καθορισμού τιμής μονάδας για ορισμένα από τα τμήματα του περιφερειακού.

Πάντως, όσον αφορά το τμήμα Σπερχογεία - Πλακωτά του περιφερειακού δρόμου, η επόμενη διαδικασία για τον καθορισμό της οριστικής τιμής μονάδας έχει οριστεί για την 1η Απριλίου, μετά από 4 αναβολές.