Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 09:43

ΔΕΥΑΚ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν πίτα χωρίς… αιρετούς

Γράφτηκε από τον

Την πίτα τους έκοψαν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, χωρίς την παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης Ανδρέα Καραγιάννη ή άλλων αιρετών.
Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Παναγιώτης Κουφαλάκος δήλωσε ότι -όπως και πέρυσι- οι αιρετοί δεν είχαν προσκληθεί, λόγω της ανοχής που επιδεικνύουν στα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται και πλήττουν τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, οδηγώντας τον -όπως είπε- στην εξαθλίωση.
Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ της εισήγησης για μειωμένα τέλη ύδρευσης, ο Π. Κουφαλάκος είπε ότι το Σωματείο ήταν αυτό που εδώ και αρκετά χρόνια είχε θέσει το ζήτημα της μείωσης.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να αποτρέψουν την επιχειρούμενη -όπως είπε- ιδιωτικοποίησή της.
Σε απολογισμό πεπραγμένων προέβη στη συνέχεια ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αρ. Τσαούσης, ο οποίος μίλησε για σωστή διαχείριση, που είχε θετική απόδοση στο αποθεματικό της δημοτικής επιχείρησης.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας και κλήρωση για τα «φλουριά» τα οποία πήραν ο Νικήτας Βεργινάδης (100 ευρώ, προσφορά από το Σωματείο), ο συμβασιούχος Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και ο Παναγιώτης Ξυδέας (5 και 3 ημέρες άδεια αντίστοιχα, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ).
Β.Γ.Μ.