Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 18:34

Αιτήματα ποδηλατών στο δήμαρχο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2010 είχαμε ξεκινήσει μια σειρά επαφών και συζητήσεων με εσάς με κύριο αίτημα την διαμόρφωση του χώρου του πατινάζ στο πάρκο σιδηροδρόμων σε πίστα εξάσκησης αστικών αθλημάτων, όπως skate inline(rollers), ΒΜΧ.
Οι λόγοι που επιλέξαμε το συγκεριμένο χώρο για την δημιουργία πίστας αστικών αθλημάτων (skate park) είναι οι εξής:
1.Η συγκεκριμένη πίστα για πατινάζ στο χώρο του πάρκου είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για την δημιουργία skate park, καθώς από την δημιουργία της είχε προοριστεί για αντίστοιχη χρήση. Οπότε είναι τουλάχιστον αντι οικονομικό να σχεδιαστεί να γίνει οπουδήποτε αλλού η συγκεκριμένη πίστα, την στιγμή που υπάρχει ο χώρος του πατινάζ ο οποίος και χρειάζεται ουσιαστικά μερική επαναδιαμόρφωση για την ασφαλή χρήση του
2.Το πάρκο του ΟΣΕ είναι ένα κομβικό σημείο της πόλης, πανέμορφο, ένας πνεύμονας πρασίνου το οποίο όμως δεν έχει τη ζωή που του αξίζει καθώς , από την μία πλευρά δεν υποστηρίζεται από ενδιαφέρουσες και αξιόλογες δράσεις μέσα σε αυτό (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και από την άλλη δεν τυγχάνει και της συντήρησης, που θα έπρεπε.
3.Με την δημιουργία πίστας για skate ουσιαστικά μετατρέπουμε το πάρκο σε κέντρο άθλησης , ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Μπορεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης για χιλάδες νέους όχι μόνο από την Καλαμάτα αλλά και από άλλες περιοχές, καθώς τα συγκεκριμένα αθλήματα είναι πλέον σε άνθηση, έχουν διευρυμένο κοινό και επιπλέον συνοδεύονται από πολιτιστικά φεστιβάλ, που σίγουρα λοίπουν αυτήν την στιγμή από την Καλαμάτα.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε ποιός ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Κατα επέκταση κ Νίκα ζητάμε την συμβολή του Δήμου για την άμεση τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου στην πίστα του Πατινάζ .
Επίσης ζητἀμε την συμβολή του Δήμου για την δημιουργία σωστών και ασφαλών κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως ράμπες εξάσκησης των συγκεκριμένων αθλημάτων.
Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε νέα πνοή στο πάρκο, την πνοή της φαντασίας, της ενεργητικότητας και της δημιουργίας που αυτήν την στιγμή λείπει από το συγκεκριμένο χώρο και επιπλέον θα δημιουργήσουμε ένα πεδίο δράσης για αστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που σε μεγάλο βαθμό θα προσελκύουν  ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ!!!
Και όταν ένας χώρος έχει ζωή μέσα του και χρησιμοποιείται από νέους και δημιουργικούς ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ τότε και η συντηρησή του γίνεται πιο εύκολη και η αναβάθμισή του πιο ευφάνταστη.
Στο αίτημά μας αυτό δεν είμαστε μόνοι μας , καθώς έχουμε συγκεντρώσει 250 υπογραφές (και συνεχώς αυξάνονται) από μεμονωμένα άτομα , παιδιά, γονείς καθώς και από ομάδες της πόλης που πιστέυουν στο εγχείρημά μας και είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν.
Και τέλος στα σενάρια , που κατά καιρούς ακούμε από κύκλους σας και ακούσαμε και από εσάς τον ίδιο, ότι το πάρκο πλέον ανήκει στον ΟΣΕ ή (ακόμα χειρότερα) σε ιδιωτική εταιρεία καλό θα ήταν να αποφασίσετε επιτέλους τι ισχύει και ακόμα και αν υπάρχει κίνδυνος ιδιωτικοποίησης του πάρκου να σταθείτε ενάντια σε αυτό!!!
Είναι το λίγότερο που μπορείτε να κάνετε., αν αγαπάτε τον τόπο σας.
Και εμείς πιστεύουμε ότι τον αγαπάτε...!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση
Ποδηλάτες Καλαμάτας (critical mass)


NEWSLETTER