Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 07:19

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με υπουργείο Πολιτισμού για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με υπουργείο Πολιτισμού για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού

Σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης, θα επιχειρήσει ο Δήμος Καλαμάτας να βρεθεί λύση ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Μέγαρο Χορού -όπου ήδη γίνονται δοκιμές στα συστήματά του. Στη σχετική ανακοίνωση προέβη χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας μετά την εκδήλωση κοπής της πίτας της «Φάρις», στο φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ.

 

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τζαβάρα, με τον οποίο συζήτησε και το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η σκέψη για τη δημιουργία νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που θα αναλάμβανε τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, μετά την σειρά καταργήσεων ανάλογων σχημάτων ανά την Ελλάδα.

Ο Π. Νίκας εξήγησε ότι θα επιχειρηθεί, μέσα από μια σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της «Φάρις», της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού, να ξεκινήσει η λειτουργία του Μεγάρου και η συγκρότηση ενός Διοικητικού Συμβουλίου, «που επιδιώκουμε να το αποτελούν προσωπικότητες με τουλάχιστον πανελλαδική εμβέλεια» σημείωσε ο δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι το Μέγαρο Χορού αποτελεί, επί της ουσίας ένα "Μέγαρο Τεχνών'' με περιφερειακή διάσταση.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας, γνωστοποίησε ότι παρά το γεγονός της συνταξιοδότησης της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Βίκυς Μαραγκοπούλου, η συνεργασία της με τον δήμο και τη «Φάρις»θα συνεχιστεί.

Οπως είπε ο δήμαρχος, αναγνωρίζεται από όλους ότι με την πολύχρονη συμβολή και προσπάθεια της συγκεκριμένης γυναίκας, ο θεσμός του φεστιβάλ έχει αναγνωριστεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Είναι σημαντικό που πετύχαμε την ένταξη αυτού του διεθνούς φεστιβάλ στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ» τόνισε ο δήμαρχος, παρατηρώντας ότι μέσα από τις εκδηλώσεις προβάλλεται η Καλαμάτα ανά την υφήλιο.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER