Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 08:30

Εκτίμηση ζημιών για τις καταστροφές ζητεί ο Δ. Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Εκτίμηση ζημιών από τον ΕΛΓΑ, για καλλιέργειες που επλήγησαν από την κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής, ζητά ο Δήμος Μεσσήνης. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και του αέρα, έγιναν ζημιές σε υποδομές αλλά και "στην αγροτική παραγωγή στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Μεσσήνης".
Μάλιστα ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος έδωσε εντολή στους αρμόδιους αντιδημάρχους, Γιώργο Αθανασόπουλο και Γιώργο Παπαδόπουλο για καταγραφή των ζημιών.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της απογραφής οι περισσότερες ζημιές έγιναν στις τοπικές κοινότητες Μάνεση και Πολυλόφου.
Πιο συγκεκριμένα -αναφέρει η ίδια ανακοίνωση- ζημιές υπέστη το ελαιοτριβείο του Γεωργίου Η. Τσίχλη, αποθήκες και σπίτια στο Μάνεση, αποθήκες ιδιωτών και της Συκικής στον Πολύλοφο, θερμοκήπια στο Πανιπέρι, τα νεκροταφεία στον Πολυλόφο, στην Καρποφόρα και στην Χαραυγή, μαντρότοιχοι τόσο στον Πολύλοφο, όσο και στην Αρχαία Μεσήνη, στο Δάρα και στους Χράνους. Επίσης, ξεριζώθηκαν ελαιόδεντρα στο Πουλίτσι και στην Ανδριανή.
Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, υπήρξαν και σε χείμαρρους του δήμου (Βλάσση, Λευκοχώρα, Τρίκορφο) και στην οδοποιία από καθιζήσεις, λασπορροές και υποχωρήσεις των πρανών (Λυκίσσα, Πολύλοφος, Ζερμπίσια, Χράνοι, Πέρα - Αγία Σωτήρα, κ.α.), ενώ εκτεταμένες ζημιές έπαθε το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας του δήμου. Ζημιές υπήρξαν και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Ανδρέα λόγω του έντονου κυματισμού.
Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Αθανασόπουλος έδωσε εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για αναγγελία ζημιών τόσο για την παραγωγή όσο και για το πάγιο κεφάλαιο. Ενώ προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίσκεψη του ειδικού συνεργείου του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών.