Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 08:08

200.000 ευρώ για τις ζημιές από την κακοκαιρία ζητεί ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
200.000 ευρώ για τις ζημιές από την κακοκαιρία ζητεί ο Δήμος Μεσσήνης



Εκτακτη οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών ζητά ο Δήμος Μεσσήνης, για να καλύψει τις ζημιές περίπου 200.000 ευρώ που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία. Χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος είπε σε δηλώσεις του ότι οι ζημιές αφορούν σε βασικές υποδομές του δήμου σε οδοποιία, τοίχους αντιστήριξης και μανδρότοιχους, νεκροταφεία, αλλά και σε επιχειρήσεις και περιουσίες ιδιωτών. Σημείωσε ακόμη ότι οι ζημιές είναι διάσπαρτες ζημιές σε όλη την εδαφική επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης και εκτείνονται από την Ανδριανή της Αίπειας έως τα Ζερμπίσια της Ιθώμης.
"Συγκεκριμένα να αναφέρω προβλήματα στην οδοποιία με καθιζήσεις σε Πολύλοφο, Αγία Σωτήρα, Ζερμπίσια και υποχωρήσεις πρανών σε Πουλίτσι, Δάρα κ.α., ενώ υπάρχουν πολλές ζημιές στην αγροτική οδοποιία. Επίσης υπήρξαν ζημιές στο Πεταλίδι σε τοίχους αντιστήριξης, σε μανδρότοιχους στην Αρχαία Μεσσήνη, Νερόμυλο, Πολύλοφο και Χράνους. Ζημιές υπήρξαν στα νεκροταφεία Χαραυγής, Πολυλόφου, Νερόμυλου και Καρποφόρας", ανέφερε ο Στ. Αναστασόπουλος. Και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή θα ζητήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές.
"Αμεσα ζητήσαμε την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και ήδη χθες ο προϊστάμενος του γραφείου Εποπτείας του ΕΛΓΑ Μανόλης Ηλιόπουλος, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, περιόδευσε την ευρύτερη περιοχή του δήμου ώστε να εντοπισθούν τυχόν προβλήματα", είπε καταλήγοντας.
 
Ν.Κ.


NEWSLETTER